3 måter som effektivt fjerner glatt is

Ikke fall på isen i vinter. Slik sikrer du inngangspartiet og trappen med 3 effektive smelteprodukter.

Dessverre er det slik at vinteren byr på knall og fall. Og du trenger ikke ha kommet lenger enn din egen dørstokk før du ligger på alle fire og spreller.

Is på bakken er heller ikke noe å spøke med. Et fall kan i verste fall ende med en forstuelse eller hjernrystelse.

Derfor salter kommunen du bor i veiene om vinteren. Men: saltet virker sol regel bare ned mot 10 kuldegrader.

Når gradestokken viser ned mot 20 og 30 minusgrader mister saltet effekt. Da må det sterkere lut til.

Slik blir trappen din isfri

1. Issmelter fra Kemetyl

Produsenten Kemetyl har sin løsning på markedet. Det heter Issmelter og er et hurtigvirkende middel mot isbelegg. Produktet inneholder i hovedsak kalsiumklorid og virker helt ned mot minus 40 grader.

Ifølge produsenten er den fire ganger mer effektiv enn standard veisalt, og kan i tillegg til å bryte gjennom tykke islag, også brukes til å forebygge isdannelse.

Ved bruk på betong eller kalkholding stein kan det oppstå frostsprenging, så det bør ikke brukes på fersk, porøs og ubehandlet betong.

2. Ismelter fra Krefting

Krefting har også flere løsninger som gjør veiene trygge. Ett av dem heter X-it isMELT og selges i bøtter på henholdsvis 12 og 4 liter. Den kommer også i en 2,5 liter strøkanne.

Dette er et smelteprodukt av magnesiumklorid pellets som smelter is fra trapper og gangveier ned mot 25 minusgrader.

Bruker du X-it isMELT skal tynne islag forsvinne helt, mens tykkere islag blir porøse og glattheten forsvinner. Produktet inneholder ikke salt og etterlater ingen merker.

3. Leca for glatte veier

Med Leca Safe Antiskli kan du på en miljøvennlig, enkel og effektiv måte løse problemer med glatte veier.

«Leca safe» er sorterte og knuste lettklinker som er velegnet til å sikre store og små plasser og veier. Produktet er naturbasert, lett og kan gjenbrukes som jord­forbedring.

Produktet er 80 prosent lettere enn sand og grus, noe som gjør det meget letthåndterlig og drøyt i bruk. En 10-lit­ers sekk dekker minst 100 kvadratmeter.

Få flere smarte tips – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!