De beste triksene for å henge opp lys ute

Ingenting skaper mer julestemning i hagen en lyslenker, men det kan være krevende å henge dem opp. Dette er triksene som sparer deg for tid og knoting!

Når julen nærmer seg er det nærmest blitt obligatorisk å henge opp lyslenker ute for å virkelig skape julestemning.

Men som de fleste har erfart, er det ikke like enkelt å henge opp lyspynten. 

Vi har derfor samlet noen triks slik at det blir enklere å henge opp lyspynten i år.

10 fantastiske måter å lyse opp hagen i vintermørket

Slik henger du enkelt opp lyslenker og julelys ute:

  • Skal du pynte huset, og ikke bare en busk, bør du printe ut et bilde av huset ditt. Tegn så på hvor lyslenkene skal henge, slik at du kan se det for deg.
  • Mål opp hvor mange meter lyslenker du trenger, og sett gjerne av litt ekstra lengde, så du er sikker på at det ikke blir for kort. Det er dessverre ikke noen smutthull for oppmålingen, så her er det bare å ta fatt på målebåndet.

    Skriv gjerne ned målene på tegningen slik at du har styr på dem. Mangler du strømuttak kan du bruke en vanntett forlenger med ekstra stikk til utendørs bruk.

  • Vurder om du skal investere i fjernstyrt belysning slik at du tenne lysene mens du er inne. Det kommer du til å bli ekstra glad for når kulda setter inn.

  • Hvis du vil henge opp lyskilder langs taket kan du eventuelt overveie om du skal installere små stål- eller plastikkroker med et par meters mellomrom. Det gjør også jobben enklere de neste årene. Skal lyslenkene sitte langs takrennen kan du bruke klemmer eller klips.

  • Skal du ha lyslenker på buskene i hagen bestemmer buskens utseende hva slags lys du bør bruke. Er busken velklippet kan du kaste et lysnett over den. Er den knapt trimmet eller ujevn egner en lyslenke seg bedre.

Slik velger du riktig utelamper til hagen

  • Hvis du skal henge opp lys på et tre bør du unngå å sno lyslenken rundt hver eneste gren. Heng i stedet lenken fra gren til gren som et girlander. Det ser flott ut og krever mindre arbeid.

Kilde: Real Simple

Få flere smarte tips – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

Pinterest Instagram Print

Mest leste artikler