Utebelysning

Utebelysning med LED og solcellelamper

Det er den ultimate formen for kos med riktig belysning i hagen, og det er mange gode forslag til hvordan du kan skape en vakker og opplyst hage. Og det er definitivt ikke bare om sommeren at hagen din kan lyses fint opp. Det er mange gode muligheter for å bruke LED- og solcellelamper som belysning i hagen i høst- og vintermørket.

Les mer

De siste generasjonene med utelamper er utviklet med LED-pærer, som først og fremst er en sparepære. En LED-pære har en gjennomsnittlig levetid på 10 000-30 000 timer.

Solcellelampene er også blitt så gode at de nå samler så mye energi at de kan gi nok lys. Det er miljøvennlig, enkelt, enkelt og rimelig. Og så er den også helt uten ledning.

Velg riktig utebelysning ute

Lys skaper stemning i hagen, og det er viktig å velge riktig lys hvis du vil ha den beste koselige atmosfæren. Først av alt må du tenke på hva lyset skal brukes til. Spots er for eksempel gode for å lyse opp noen steder, men spiseområdet eller salongområdet må lyses opp med et spredt og mildt lys.

Du må også passe på at lyset ikke blender når du går på hagevandring eller plager naboen. Du kan prøve lampen hos forhandleren, slik at du kan se hvor hardt eller mykt hagelampens lys er.

Stearinlys i hagen

Det kan også være skikkelig koselig med levende hagelykter eller lykter i sensommerhagen. Sørg for å plassere hagelyktene på et sted der de ikke utgjør brannfare, og sørg alltid for å slå av lysene når du forlater hagen.

Formelle krav til utendørs hagebelysning

Ved montering av ny belysning i hagen eller på terrassen, sørg for at de enkelte lampene lever opp til reglene som gjelder for utebelysning.

Les alt om utebelysning og flotte hagelamper her.

De beste triksene for å henge opp julelys ute

De beste triksene for å henge opp julelys ute

Ingenting skaper mer julestemning i hagen en lyslenker, men det kan være krevende å henge dem opp. Dette er triksene som sparer deg for tid og knoting!

Velg riktige utelamper til hagen

Velg riktige utelamper til hagen

Når høstmørket faller på, er det både koselig og praktisk med utelamper i hagen og ved inngangspartiet. Her får du lysdesigner Marie Anisdals beste tips. 

Lys opp hagen med lysskulpturer

Lys opp hagen med lysskulpturer

Få mer glede av hagen din også i vinterhalvåret med lyskilder som lyser opp vintergrønne planter eller som fungerer som et blikkfang i seg selv som en lysende hageskulptur. 

Sats på stemningsrik utebelysning i hagen

Sats på stemningsrik utebelysning i hagen

Gi hagen et ekstra løft med rett belysning som kan nytes når dagene blir kjøligere og kveldene mørkere. Her gir hageekspert Marit Næss Jørgensen smarte tips for utendørs hagebelysning.

Utendørs belysning forlenger sommerkveldene

Utendørs belysning forlenger sommerkveldene

Forleng sommerkvelden med rett utelys. Her får du lysende utendørs belysningstips fra hagedesigner Darren Saines og Sintef/Byggforsk.

God utendørs belysning

God utendørs belysning

Utendørs belysning gjør at høsten og vinteren ikke trenger å være mørk. Lysdesigneren Sebastian ­Wikner gir sine beste belysningstips.

Lys i hagen

Lys i hagen

Med lys i hagen kan du både skape dramatikk og eventyr.

Belysning på terrassen

Belysning på terrassen

Den norske sommeren er lys, men kort. Med lys på terrassen blir det koseligere å sitte ute både tidligere på forsommeren og senere på ettersommeren.

LED-lysbånd på terrassen

LED-lysbånd på terrassen

Med litt belysning på terrassen kan sommerkveldene forlenges helt inn på høsten. LED-lysbånd beregnet på utendørs bruk kan tilføre en elegant effekt på terrassen.

Utelys til all slags bruk

Utelys til all slags bruk

Skal du ha lys på terrassen eller kanskje et orienteringslys langs hagestien? Trenger du stemningsskapende lys til sommerfesten? I dag får du utelys til all slags bruk.

12 tips for utebelysning

12 tips for utebelysning

Vi gir deg tolv tips om hvordan du kan skape trivsel og trygghet med riktig utebleysning.