Bekjemp løvetann – her er de beste triksene for å gjøre det

Er du lei av løvetann som tar over hagen din? Her er tips til hvordan du kan bli kvitt det gule ugresset.

Tar løvetann over plenen din og alle grusstier? Da er dette artikkelen for deg. Nøkkelen til å bli kvitt løvetann er å begynne å fjerne dem så tidlig som mulig i sesongen, slik at ugresset ikke får tid til å vokse og spre seg.

Fjern løvetann – begynn tidlig i sesongen!

Det finnes ingen enkel løsning for å bli kvitt løvetann i plenen. Men det er i det minste mulig å holde ugresset i sjakk slik at det ikke sprer seg ytterligere! Du trenger bare å begynne å fjerne ugresset så tidlig som mulig.

Med andre ord, fjern ugress så snart du ser det – og begynn å luke i februar eller mars! Jo tidligere du begynner å luke, jo lettere blir det å holde tritt med det i løpet av sommeren.

Tips for å bli kvitt løvetann

  • Luke fra tid til annen slik at ugresset ikke tar overhånd. Det er bedre å luke lite og ofte enn å prøve å fjerne dem alle på en gang.
  • Unngå å bruke kjemiske plantevernmidler når du luker.
  • Den beste måten, ifølge mange gartnere, er å luke løvetann for hånd.
  • Det er hageverktøy du kan bruke for å gjøre jobben enklere, inkludert klassiske lukejern og mer avanserte løvetannfjernere. Sistnevnte er perfekt for de som ikke vil bøye ryggen for mye når de luker.
  • løvetann har lange røtter. Forsikre deg om at hele rotsystemet følger med deg når du luker, ellers vil de bare vokse raskt tilbake.
  • Et tips er å luke etter at det har regnet – jorden er mykere og det er lettere å trekke opp løvetannene.
  • Klipp plenen regelmessig, dette vil holde ugresset i sjakk!

Perfekt ingrediens for å lage marmelade

Foto: Getty Images

Hva kan du gjøre med løvetann? Mye, faktisk! For eksempel, i stedet for å kaste ugresset direkte i komposten, kan du plukke og spise dem. Ikke glem imidlertid å riste løvetannene når du plukker dem slik at eventuelle insekter forsvinner …

Å lage løvetannmarmelade er veldig enkelt og morsomt. Perfekt som tilbehør til scones eller til ost og kjeks!