Ugress

Hvordan bekjempe hageugress

Ugress vokser lynraskt og det kan være en utfordring å holde hagen ugressfri. Ugress og uønskede planter i hagen kan begrenses på en rekke ulike måter. Du kan for eksempel forhindre spredning av ugress ved å gi hagen en runde med luking tidlig på året, når det lille ugresset nettopp har dukket opp. Du kan også holde ugresset nede ved å klippe plenen så snart den blir grønn.

Les mer

Det beste trikset for å fjerne ugress

Mange bruker flere timer i hagen hver uke for å fjerne ugress, men faktisk trenger du bare å bruke ca 20 minutter i uken på å luke ugresset i hagen. Trikset er å passe på at ugresset ikke vokser seg stort og sprer små frø over nye steder i hagen.

Det kan også være et godt triks å luke når det har regnet, for da er jorda myk og ekstremt lett å grave i. Da blir det mye lettere å fjerne de uønskede plantene fra kjøkkenhagen eller blomsterbedet.

Fjern løvetann en gang for alle

De søte solgule løvetannene er ganske nydelige, men de er absolutt ikke den mest ettertraktede blomsten i hagen. Det er vanskelig å få kontroll på løvetannene, men det finnes en rekke gode triks for å bli kvitt den uønskede planten en gang for alle – også uten å bruke kjemiske sprayer.

Slik bruker du ugresset ditt

Du kan enkelt også få masse glede ved å gi ugresset litt plass i hagen. For det første finnes det ugress som er veldig fint å se på og som blender fint inn i hagens vakre blomster, busker og trær.

Og det er faktisk også noe av hagens ugress man kan spise. Skvallerkålens nye skudd gir en fin tilføyelse til salaten, løvetann kan stekes på pannen og brennesle kan faktisk spises som fyll på pizzaen. Ikke verst, eller hva?

Yes! Ugress-trikset som faktisk funker!
ugress

Yes! Ugress-trikset som faktisk funker!

Lei av å håndplukke ugress mellom fliser og i plenen? Her er det uventede trikset som faktisk funker. Det er også helt kjemikalier!

Bli kvitt skvallerkål – seks tips

Bli kvitt skvallerkål – seks tips

Skvallerkål ligger kanskje på topp sammen med brunsnegle som mest forhatte i hagen. Den sprer seg voldsomt med både frø og røtter - bare en bitteliten rot er nok til å danne en ny plante! Men vi lover deg at det kan fjernes! Her er noen gode tips - prøv gjerne alle!

Slik blir terrassen god som ny

Slik blir terrassen god som ny

Våren er her så nå er det på tide å begynne å forberede uteområdene. Slik at du kan nyte det når solen skinner utenfor.

6 effektive måter å bekjempe åkersnelle på

6 effektive måter å bekjempe åkersnelle på

Bekjempelse av åkersnelle (kjerringrokk) i hagen er ikke enkelt. Men helt håpløst er det ikke. Her får du 6 tips til hvordan du kan bli kvitt åkersnelle.