Slik gjør du den gamle betongtrappen om til en flott tretrapp

På en dag ble den gamle, slitne betongtrappen forandret til en flott tretrapp. Dermed fikk husets inngangsparti en herlig ansiktsløfting.

Si hva du vil om gamle betongtrapper, men pene ser de ikke ut når de blir gamle og slitt. Du kan selvfølgelig velge å fjerne hele trappen eller gjøre som vi har gjort her: Kle inn hele betongtrappen i tre.

Slik så betongtrappen ut før vi begynte:

Og slik ble resultatet:
Før du begynner:
Her har vi valgt å legge bordene direkte på betongen fordi vi ikke kunne la det øverste trinnet være høyere. Hvis du har muligheten til å bygge opp alle trinn 45 mm, er det lettere å legge lekter på trinnene, spikre på plankene og deretter skru fast lekterne i trappen. 

Slik fikset vi betongtrappen

1. Sag til lengden på trinnene. La planken stikke litt utenfor trappetrinnet, og tenk på at de skal dekke eventuelle bredder på sidene.

2. Forborr til skruene. Begynn monteringen lengst nede. Hold plankene på plass, bruk gjerne et vater. Borr med 4 mm. betongbor, ikke mer enn at det blir et lite merke i betongen.

3. Ta bort planken og borr med 5,5 mm betongborr. Slå deretter i pluggen og skru fast planken. Fortsett på samme måten helt til øverste trinn.

4. Den ytterste planken på et trappetrinn bør stikke ut ca. 15 mm. De lemmene som må kløyves må ikke bli for smale, det er i slike tilfeller bedre å kløyve i to bredder.

Dette trenger du:
Sag, sirkelsag, stikksag, vinkelhake, borrhammer, betongborr 4 mm og 5,5 mm, treborr 4 mm og skruer.

Materialer:
Trykkimpregnerte planker 28 x 120 cm. Pluss 5 mm plugger for betong. Skruer 4,3 x minimum 54 mm og skruer 4,3 x maks 54 mm.