Hagetrapp og utetrapp

Hagetrapp og utetrapp

I gang med et nytt trappeprosjekt? Skal du kanskje rive den gamle hagetrappen og bygge en ny? Eller har du kanskje en ny terrasse som har bruk for en trapp ned til gresset?

Les mer

Vi gir deg alle tipsene og triksene du trenger!

Bygge egen trapp

Trapper finnes i mange forskjellige former, de kan utformes forskjjellig og være i forskjellig materiale. Se her hvordan du bygger en selv, i hagen.

Riktig trappehøyde

Skal du bygge trapp, er det viktig å få riktig trinnhøyde. Riktig trinnhøyde gjør trappa god å gå i. For høye steg, og trappa oppleves som bratt og tung å gå i. For lave steg, og den blir for slak og lang. Vi forteller deg hvordan.

Forskjellige utetrapper

Det finnes mange forskjellige type utetrapper, alt etter preferanser og behov. Trapp i betongstein,  skifertrapp, granittrapp, fliselagt trap, og listen fortsetter. Er du i tvil om hva du vil ha? Vi har laget en oversikt for deg her.

Bygg en tretrapp i hagen
Bygg en tretrapp i hagen

Bygg en tretrapp i hagen

Trapper kan utformes på mange måter og med ulike materialer. Her viser vi noen måter å utforme tretrapper på - så får fantasien gjøre resten.

Slik blir utetrappa fin

Slik blir utetrappa fin

Enten du har utetrapp i stein, stål eller tre, bør du sette av tid til litt vårlig vedlikehold.

Fem fine utetrapper

Fem fine utetrapper

Skal du anlegge utetrapp i år, finner du kanskje inspirasjon blant disse fem fine utetrappene.

Bygg trapp med klassisk rytme

Bygg trapp med klassisk rytme

Denne trappen snekres på tradisjonell måte med to vanger og en støttebjelke i midten. Trinnrytmen er klassisk og bygger på en både urgammel og sikker formel.