Terrassevarmer holder deg varm i høst

Terrassevarmer er løsningen om du vil holde deg varm på terrassen om høsten.

Terrassevarmere baserer seg i hovedsak på to ulike løsninger: gass eller elektrisitet. Av sistnevnte begynner kvartsvarme å ta over markedet mer og mer.

Gass
Fordelen med gassvarme er at du ikke er avhengig av strømuttak for å bruke den. Dermed kan du bruke den på camping eller på hytta om du ikke har innlagt elektrisitet.

Ulempen er at varmen fra en gassvarmer kan blåse bort om det er en vindfull kveld. Mens det ikke behøver være et problem en mild vårkveld, kan det bli en utfordring på hustrige høstkvelder.

Strøm
Terrassevarmere som går på strøm finner du i flere varianter. De gammeldagse typene fungerer omtrent som en panelovn i den forstand at den skal varme opp luften. De nyere typene med kvartshalogen har den fordelen at de varmer opp selv når vinden blåser.

– Kvartsvarme er kortbølget infrarød stråling som overhode ikke varmer luft, men tilfører direkte varme til personer og objekter i strålefeltet, forklarer importøren Blue Sky AS.

Ulempen med begge typene er at du selvsagt er avhengig av strøm. Det begrenser bruksområdet om du ikke har strømuttak på terrassen eller innlagt elektrisitet på hytta. Liten gassvarmer: Til bruk på bordet.

Plasseres på bordet
Er plassen liten, bør terrassevarmeren også være liten. Denne terrassevarmeren fra nettbutikken El-on.no er en liten gassmodell som er ment å plasseres midt på bordet.

Den har form som ei bordlampe, men har både veltesikring og sikkerhetsgitter over kronen. Effekten kan justeres fra 1000W til 2700W.

Veiledende pris: 1400,-

Til innebruk
Heliosa 77 er en varmer for beskyttede områder. Den er med andre ord ikke egnet på terrasse og balkong, men vil være passende i f.eks. vinterhager eller tette lysthus. Varmen kommer fra en halogenpære, og skal gi full effekt på få sekunder.

  Kvartshalogen: Med fjernkontroll.

Varmeren leveres med fjernkontroll som lar deg slå av og på fra avstand samt justere varmen til halve styrke. Denne modellen skal monteres på vegg eller benyttes på eget stativ.

Veiledende pris: 3500,-

Viivilla.no aug. 2011