Slik unngår du alger på terrassen

Vil du ha en flunkende flott terrasse uten sjenerende algevekst? Da bør du se nærmere på disse tre tipsene. 

Kommer algene tilbake?

Det nyanserte svaret på spørsmålet over er at alger sannsynligvis vil angripe treterrassen din – og returnere – hvis ikke du er flink til å holde dem unna. Og her får du våre beste tips til å holde algene unna.

Det beste du kan gjøre for å holde algebestanden i sjakk er er å feie jevnlig og vaske terrassen med husvask eller algerens et par ganger i året, før det danner seg et tykt belegg som må skrubbes.
De viktigste periodene du bør sette inn støtet er 1) på våren, når utesesongen begynner, og 2) på høsten, så treet er rent og pent til vinteren.

Dessuten kan du med fordel vaske terrassen et par ganger i løpet av sommern – på samme måte som du vasker gulvet inne. Dette vil bidra til å hindre alger før de får fotfeste eller rekker å danne belegg. Jo renere terrassen er, jo dårligere vekstvilkår gir du algene.

Vær forsiktig med høytrykksspyleren

Å vaske terrassen med høytrykksspyler kan virke som en god og effektiv behandling mot alger, men du bør vite at mange høytrykksspylere er så kraftige at de faktisk kan skade treverket.

Kraften fra en høytrykksspyler kan ødelegge fibrene i treet og gi en ujevn overflate som i fremtiden vil være mer mottagelig for fukt, skitt og algevekst.

Samtidig vil du kunne skape fukt dypere inn i treverket, og dermed øke risikoen for sopp- og råteskader i treet. Sjekk derfor nøye at høytrykksspyleren er egnet til oppgaven før du går i gang.

Bygg en terrasse med syntetisk tre

En terrasse av komposittbord, eller syntetisk treverk er et moderne alternativ som passer for deg som ikke synes vedlikehold er så gøy

En terrasse av kompositt, eller syntetisk treverk er et moderne alternativ som passer for deg som ikke synes vedlikehold er noe særlig gøy.

Disse materialene er meget hardføre, tåler det meste av vær og vind og råtner ikke eller blir begrodd, slik som vanlig, organisk materiale.

Det er særlig hvis du skal bygge ny terrasse eller skifte plankebordene at det kan være aktuelt å velge syntetisk materiale.

Her kan du lese mer om syntetisk treverk fra Kebony, og her ser du et komposittalternativ fra Maxbo.

Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!