Lunt på terrassen

Med en terrassevarmer på plass kan du nyte utelivet på terrassen langt ut over høsten.

Terrassevarmere finnes i hovedsak enten med gass eller elektrisitet som energikilde. Gassvarmerne produserer mest varme. Ulempen er at de kan være kostbare i bruk og krever en del plass. Fordelen er at gassvarmere kan benyttes hvor som helst, også på frittliggende uteplasser. Flesteparten av gassvarmerne har plass til 11 kilos gasstank i foten.

Reflektor billigst
Mange elektriske terrassevarmere er rimelige i innkjøp, men gir mindre effekt enn gassvarmere. Blant de elektriske terrassevarmerne finnes flere forskjellige typer, blant annet infrarød kvarts, halogen og vanlige reflektorvarmere. Billigst er reflektortypen, som har vært på markedet i mange år. – Reflektrovarmere er svært driftssikre og holdbare og er samtidig rimelige i innkjøp, påpeker butikkmedarbeider Lars Hansen hos Elkjøp. De vanligste reflektorvarmerne fåes med en effekt fra 1000 til 2500 watt.

Lang sommer: Med en terrassevarmer forlenger du utesesongen betraktelig, sier selger Lars Hansen hos Elkjøp.

Vindutsatte
– Har du en stor, overbygget terrasse, vil det ofte lønne seg å installere flere reflektorvarmere med lav effekt for å oppnå en mest mulig jevn varmefordeling. På en liten terrasse blir resultatet vanligvis best med én stor varmer, sier Lars. Ulempen ved reflektorvarmere er at de fungerer dårligere når det blåser. Derfor bør denne typen varmere helst benyttes på lune, overbygde terrasser. Fordelen er at hele området varmes opp.

Effektive
Infrarøde terrassevarmere sender i kortbølgespekteret og varmer kun opp objektene lyset treffer. Slike varmere er svært effektive, også når det blåser, og har de siste årene falt i pris, men avgir et forholdsvis sterkt, rødt lys som kan ta luven fra stemningsfull belysning med stearinlys.

Forbrukerinfo:
Plantasjen
www.plantasjen.no
tlf. 66 92 62 00
Expert
www.expert.no
tlf. 815 48100
Elkjøp
www.elkjop.no
tlf. 815 32000