La sommeren vare lenger med ny terrassevarmer

Terrassevarme med kvartsvarme er både billigere og mer miljøvennlig enn de mer tradisjonelle terrassevarmerne. Få med deg sommerens nyheter om smart varme utendørs!

Fordelen med den nye teknologien er at den varmer deg, og ikke luften i så stor grad. Kvartsvarme med lavfrekvensteknologi varmer cirka 80 prosent objektet, mens med gass varmer objektet med cirka 20 prosent.  

Kvartsvarme er varme avgitt i det kortbølgede spekteret av infrarød stråling. Strålene varmer ikke luften, kun det som stopper strålen. Det gir en langt mer effektiv energibruk. Men unngå billige kinakopier, sats heller på kvalitet.

Hva er kvartsvarme?

  • Kvartsvarme er betegnelsen vi bruker for varme avgitt i det kortbølgede spekteret av infrarød stråling.
  • Kortbølgevarmerne er spontane, kvartselementet når maksimumstemperaturen innen det er gått et sekund. Strålene varmer ikke luften, men kun det som stopper strålen. Derfor kan man retningsstyre varmen og punktvarme et gitt område, selv utendørs.
  • Kortbølgevarmerne er spontane, kvartselementet når maksimumstemperaturen innen det er gått et sekund.
  • Elementene varer i snitt mellom 7 000–10 000 timer med konstant varmeeffekt før de må skiftes.
  • Fordelen med kvartsvarmere er at det er enkelt å beregne nøyaktig strømforbruk for et gitt areal, siden man ikke behøver å forvarme noe luft, eller opprettholde en gitt lufttemperatur uansett ytre forhold. Varmelampene oppnår full effekt så å si umiddelbart, og brukes kun når det er behov for varme i et gitt område. Man kan derfor beregne svært nøyaktig energiforbruk. Eksempelvis, en kvartsvarmer med forbruk på 1,5 KW brukt på terrassen en time, kan grovt regnet omregnes til en driftskostnad på en krone. En gassvarmer brukt i samme periode, ville kostet rundt regnet kr. 12,00 – 15,00.
Fordelen med kvartsvarmere er at det er enkelt å beregne nøyaktig strømforbruk

Kvarstvarmelampe fra Somfy, forhandles gjennom Kjells Markiser.

Infravarme og takpendel gir både varme og lys

Hvis du foretrekker vanlig infravarme har Clas Ohlson noen gode alternativer. Takpendel som gir både varme og lys, kr. 499,-. Infravarmer med fjernkontroll for montering på vegg eller i tak, kr 699,-.