En plass i solen

Sol og sommer gir overskudd og livsglede. Utnytt uteplassen til langt ut på høsten, da forlenger du det etterlengtede sommerlivet.

Utenfor de store stuevinduene har familen den ene av sine to sitteplasser. Denne plassen brukes gjerne til frokost og lunsj. Friskt og naturlig er stikkord for Erles uteplass. Familien, som bor i en selvbygget funkisvilla i Oslo, har laget en sjarmerende uteplass som tilfredsstiller alle familiemedlemmers behov for et godt uteliv både når det gjelder spising, hygge og avslapping. 

Den oransje solstolen står lunt og godt i hjørnet på terrassen
Den oransje solstolen står lunt og godt i hjørnet på terrassen.

Med enkle midler og uten jålete fiksfakseri har de anlagt uteplassen godt skjermet for innsyn. Noen store trær sørger for en sval skygge, og i potter og krukker står både nytte- og hyggevekster.
Terrassen, som består av betongheller, er lagt i samme nivå som plenen. De ligger i vinkel fra hushjørne til hushjørne og er på ca 35 kvadratmeter totalt. Fordi den flukter med resten av hagen, virker den derimot større enn den er.

Hyggedyrking
Den store hagen er ideell for å samle store og små til såkalt «hyggedyrking», best oversatt som rekreasjon og sosialt samvær. Den flate plenen innbyr til badminton og ballspill. I og med at alle aktivitetene foregår rundt terrassen kan man godt passe grillen og delta i kroketturneringer samtidig.

Dersom det kommer mange på besøk setter de frem sammenleggbare bord og klappstoler fra garasjen og dekker uten problem langbord til 30 gjester.

Vakkert og frodig i krukker og bed!

Lettstelt
Selve hagen er ryddig, hyggelig og enkel å holde i orden.

Noen blomsterbed langs husveggen er de eneste som trenger luking, og bare krukkene får vann og kanskje litt gjødsling, så klarer de resten selv.

En stor trestamme er blitt til en flott hagebenk. Med puter fra Verket Interiør er den en koselig sitteplass.
En stor trestamme er blitt en koselig hagebenk. Putene er fra Verket Interiør.

Krydderurter er nok de mest ideelle krukkeplanter som finnes. Ikke bare trives de i krukker, de både dufter og smaker godt, samtidig som de både er dekorative og sunne!

Enkelte grønnsaker egner seg også til et liv i krukker. Styr imidlertid unna de mest krevende sortene. De bør du heller ha i friland.

En av fordelene med å dyrke, er at de er flyttbare. Enkelte grønnsaker skal stå i full sol ved utplanting, senere halvskygge. Det er jo problemfritt når krukken bare kan flyttes til en ny plass når behovet melder seg.