12 raske terrassetips til 17. mai

Med enkle grep kan terrassen din endres fra å være et katastrofeområde til å bli en frodig oase, på bare noen få timer.

Utvalget av blomster, planter, krukker, møbler og vedlikeholdsfrie gulv til terrassen er større enn noensinne.

Å innrede terrassen er nå nesten like viktig som å møblere sin egen stue. Med nye produkter som tåler å stå ute hele året i frost og snø, er det skapt flere muligheter for å dyrke et lettvint liv på terrassen.

Fritiden er mer hellig, og de fleste vil derfor ha minst mulig vedlikeholdsplikter utendørs. Vi viser deg derfor hvordan du totalforvandler uteplassen raskt og enkelt:

Vedlikeholdsfrie materialer forenkler

 • Små uterom kan innredes med lette utemøbler i blant annet aluminium, og med stoler som kan stables. Lette møbler av polyestermateriale er vedlikeholdsfrie og tåler å stå ute i hardt vær.
 • Svarte jernmøbler og sinkpotter er også vedlikeholdsfrie og kan stå ute i årevis uten å få «riper i lakken».
 • Det finnes dessuten vedlikeholdsfrie terrassegulv, som er laget av komposittmateriale. Disse gulvene holder godt på fargen, og dersom man ønsker et ekstra mykt underlag kan terrassegulvet kles med en gummimatte.
 • Kebonytre er også godt egnet på terrassegulvet. Planken er et vedlikeholdsfritt naturprodukt produsert i Norge. Terrassegulv av bambus er et annet hardt materiale som krever lite vedlikehold. Kokosmatter er også anvendelige på mindre områder.
Foto: Getty Images

Velg farger og krukker med omhu

 • Sterke farger på møbler og blomster får uterommet til å virke mindre. Dempede farger på planter og inventar gir følelse av lys og luft, for eksempel hvitt, lys blått, grønt, kjølig rosa, samt en anelse lime. Rødt, purpur og oransje får rom til å virke mindre.
 • Selv om plassen på terrassen er begrenset, er det fint med et par store krukker fremfor mange små. Uterom på lite areal virker mindre med masse småting. Velg gjerne et par store gjenstander, det vil gi rommet mer volum.
 • Inspirasjon: Lag en lettstelt pottehage
 • Blomsterkrukker i glassfiber og i fiberbetong holder godt på fuktigheten i jorden og tåler frost, og kan stå på terrassen uten å måtte flyttes på.
 • I krukker som har en diameter på 50 cm, kan man plante flerårige planter på terrassen, blant annet syrin, hekkplanter, nåletrær, søyleiner og prydbukser.Til og med oppstammede frukttrær kan man plante i krukker på terrassen. Stikkelsbær, kiwiplanter og bjørnebær kan også dyrkes i potter. Reddiker og bladsalat kan såes i 4 cm jord i potter og høstes inn i flere runder i den lyse årstid.
Foto: Getty Images

Grønne planter trenger mindre stell

 1. Grønne nåletrær har ikke behov for å bli vannet hver dag for å se friske ut og gir uterommet et naturlig preg.
 2. Vintergrønn barlind er lett å klippes til i ulike former, slik at den nesten kan minne om en skulptur. 
 3. Eksotiske planter som oppstammede oliventrær og lavendeltrær gir en opplevelse av å være nærmere sydlige breddegrader.