Vær forberedt på snø

Med det enorme snøfallet i fjor vinter friskt i minne, kan det være greit å ha redskapen i orden når vinteren først setter inn.

– Jeg var rimelig godt fornøyd med manuell måking etter vinteren i fjor, forteller Per Wollbraaten fra Drøbak.
Han har en 60-70 meter lang oppkjørsel til huset, og selv om han er veltrent, ble fjorårets snømengder litt i meste laget.

– Derfor holder jeg på å kikke meg rundt etter en relevant snøfreser som dekker mitt behov. Utvalget er stort og valgmulighetene mange. Det er jammen ikke lett å bestemme seg, synes Wollbraaten.

Se snøfresere her

Hydrostat
– Når man skal velge snøfreser bør man se etter en variant som har best mulig kastlengde og kasthøyde. Det er en viktig når brøytekantene blir høye. Har ikke maskinen nok kraft til å kaste snøen høyt nok, faller noe av nytteverdien bort, mener Ivar Rølles, produktsjef i Berema. Han er også opptatt av måten snøfreseren drives fram på.

– Hydrostatdrift er løsningen. Det er en trinnløs framdrift uavhengig av turtall. Den virker optimalt under alle forhold enten det er nysnø eller tung og våt snø. Dette systemet er helt uovertruffent all, mener produktsjefen.

Multibruk
Multimaskiner ser også ut til å finne stadig flere kjøpere. – Vi ser i langt større grad at kundene velger maskiner der man kan skifte mellom flere funksjoner. Dette er mulig på de store modellene, forteller Christian Brenne i GPP Norge. Om vinteren monterer man en snøfreser på fronten eller et skjær for dem som ønsker det. Om sommeren bytter man det ut med en gressklipper. På den måten sparer man plass. Det er kun behov for en maskin som dekker alle behov, sier Brenne videre.

Leverandørliste

Berema AS(Honda)
www.berema.no
tlf. 64 86 05 00

GGP Stiga Norway AS
www.stiga.no

tlf. 23 14 24 40

Søvde AS
www.sovde.no

tlf. 69 26 47 50

Husqvarna AS
www.husqvarna.no

tlf. 64 98 65 00

Kärcher Norge AS
www.karcher.no
tlf. 815 20 600

Hako AS (Toro)
tlf. 22 90 77 60
www.hako.no