Snøfreser – slik velger du riktig

Snøfreseren er en av de dyreste hagemaskinene du får kjøpt. Da er det vel verdt å bruke litt tid på å velge riktig når du skal kjøpe ny snøfreser.

Når du skal investere i en snøfreser, gjelder det å velge riktig snøfreser til jobben som skal gjøres. I tillegg til å vurdere de enkelte merkene og sammenligne styrke og kastelengde, bør du ikke glemme å vurdere ditt eget behov.

Her gir vi deg noen råd om hva du bør tenke på når du skal kjøpe snøfreser.

Størrelsen betyr noe
Størrelsen på snøfreseren bør gjenspeile størrelsen på området du skal rydde. Har du et mindre areal, kan du klare deg med en ett-trinns snøfreser. For deg som har en større gårdsplass, vil en to-trinns snøfreser være det riktige valget.

Se også på bredden på snøfreseren. Snøfresere kommer med en arbeidsbredde mellom 50 cm og 90 cm. Jo større arbeidsbredden er, desto tyngre og dyrere vil snøfreseren være. Men samtidig vil snøfreseren fjerne mer snø i hver omgang, slik at du slipper å gå like mye med den som med en mindre snøfreser.

Underlag
Hvor skal du bruke snøfreseren? Er det på et flatt og jevnt underlag eller på en gruslagt eller ujevn gårdsplass? For sistnevnte alternativ er det en to-trinns snøfreser som gjelder.

Hjul eller belte?
Snøfresere blir drevet fremover enten på hjul eller på belter. Dersom du har en gårdsplass med vinkler og kroker, vil en snøfreser med hjul være lettere å manøvrere hit og dit. Skal du derimot bruke snøfreseren til å rydde terrassen eller hyttetaket for snø, vil en snøfreser med belte være et naturlig valg.

Kvalitet

Snøfreseren vil fjerne mer snø i hver omgang
Honda er kjent for å være et godt snøfresermerke.

Snøfresere kommer i flere prisklasser, og i de aller fleste tilfeller gjenspeiler prisen kvaliteten på snøfreseren du kjøper. Det kan være mer lønnsomt å legge noen tusenlapper ekstra i snøfreseren hvis den varer i mange år, enn å bruke penger på en billig snøfreser som ryker etter noen få sesonger.

Service og deler
Sørg for at du kan få snøfreseren på service eller skaffe deler til snøfreseren om noe skulle gå galt. Holder du deg til kjente merker, er du som regel på trygg grunn.

Del dine erfaringer og meninger om snøfresere i for eksempel tråden «Kjøpe ny snøfreser» i forumet.

Mer informasjon om snøfresere finner på produsentenes nettsteder, for eksempel:
MTD snøfresere – www.mtd.no
Husqvarna snøfresere – www.husqvarna.com
Honda snøfresere – www.berema.no
Toro snøfresere – www.hako.no
Stiga snøfresere – www.stiga.no
Ariens snøfresere – www.sovde.no