Unngå tyveri av snøfreseren

Snøfresere er et yndet mål for tyver, selv om de er store og tunge.  Tenk gjennom sikkerheten for din egen snøfreser før vintersesongen er over oss.

Er du blant de som har gått til innkjøp av en snøfreser, kan det være en idé å gå over freseren i god tid før den første snøen faller. Men du bør også tenke på hvordan du kan sikre din snøfreser mot tyveri

Sesongtyveri av snøfresere
Det har vist seg at snøfresere har vært populære objekt blant enkelte tyver i vinterhalvåret.

– Vi ser av egne tall at garasjetyverier er svært sesongbetont. Om sommeren stjeles det sykler, kostbart verktøy og gassgriller, og om vinteren forsvinner snøfreseren, sa assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i If Skadeforsikring til Aftenposten i sommer.

Ute av syne, men ikke sinn?
Tidligere i år ble en mann fra Vennesla tiltalt for 48 innbrudd og tyveri. Av disse var hele fjorten snøfresere. Men også andre steder i landet forsvinner snøfresere vinterstid.

Første bud er å oppbevare snøfreseren under tak. Sett den i garasjen eller i redskapsboden slik at den er ute av syne for tilfeldig forbipasserende når den ikke er i bruk.

oppbevare snøfreseren under tak

Husk å låse: Altfor mange sikrer ikke garasjen ved å låse den når den ikke er i bruk. Vil du hindre at snøfreseren blir stjålet, bør du sikre den bedre. Foto: Colourbox

Men det er langt fra bare snøfresere som står synlig fremme på gårdsplassen som blir tatt. Mange forsvinner nettopp fra boder og garasjer.

– Freseren sto lagret bak trappen, var dekket til og huset ligger 40-50-meter fra veien, fortalte en mann som ble frastjålet snøfreseren i fjor.

Lås både garasje og freser
Derfor bør du vurdere hvordan du kan sikre snøfreseren enda bedre, selv når den står i garasjen eller boden. Garasjen bør låses når den ikke er i bruk, og vinduene skal være lukket.

Dette gjør det ikke bare vanskeligere for tyver å ta seg frem til snøfreseren, men det vil også kunne ha konsekvenser om de likevel skulle klare å stikke av med freseren. Dersom garasjen ikke er låst når freseren forsvinner, risikerer du nemlig at forsikringsselskapet avkorter erstatningen.

Hengelås: Kjetting og hengelås kan gjøre det enda litt vanskeligere for tyvene.

Hengelås: Kjetting og hengelås kan gjøre det enda litt vanskeligere for tyvene. Foto: Colourbox

Men profesjonelle og standhaftige tyver lar seg ikke alltid stoppe av låser. Et ekstra sikkerhetshensyn kan derfor være å sikre snøfreseren med for eksempel en hengelås. Har du et sted i garasjen du kan låse den fast til? Hvis ikke, bør du tenke gjennom hvordan du kan ordne det.

Ikke vent
Høysesongen for tyveri av snøfresere kommer først nærmere juletider. Ikke vent til da.

Bruk tiden nå til å vurdere sikkerheten i garasjen eller boden, og ta dine forholdsregler for å hindre at du blir en av de som får snøfreseren frastjålet i vinter.