Disse 4 fargene tiltrekker mygg

Mygg er ekstra glad for og går etter fire spesifikke farger, kanskje du bør unngå dem i myggsesongen?

Unngå mygg

Fargen på klærne dine spiller en rolle når myggen skal finne sitt bytte. Det avslører en undersøkelse utført av forskere fra University of Washington.

I undersøkelsen fokuserte forskerne på hunn-myggen, som de i utsatte for forskjellige farger i en test. Her viste det seg at myggen ble tiltrukket av fargen rød, oransje svart og cyan. Farger som grønt, blått og lilla ble derimot ignorert av myggen.

Rødt ble forvekslet med mat

Resultatet får ekspertene til å tro at årsaken til at myggen kastet seg over røde klær er at det helt enkelt en forveksling med rødfargen fra blod.

– Når lys treffer huden, reflekteres en rød farge. Derfor er fargen rød trolig et av flere tegn mygg bruker for å finne sitt neste bytte, forklarer entomolog og skadedyrbekjempelse Nancy Troyano til et amerikansk media.

Unngå mørke farger

Når det gjelder fargene oransje, svart og cyan, er det mindre klart hvorfor myggen ble tiltrukket av dem. Men ifølge entomolog Timothy Best liker mygg generelt mørke farger, mens de forbinder lyse farger med fare. De kan nemlig dø av sollys.

– Mygg dør lett av dehydrering. Derfor kan lyse farger representere fare og få dem til å fly bort. Motsatt signaliserer mørke farger skygge det det sannsynlig vil være en mer tåelig temperatur og gjør at myggen kan bruke evnene sine til å finne et bytte, sier Best.

– Mørke farger skiller seg ut i øynene til ryggen, mens lyse farger går i ett med omgivelsene. Folk bør derfor vurdere å gå i lysere klær for å unngå mygg.