
Denne parasitten forvandler offeret sitt til en zombie
Zombieparasitten overtar maurens hjerne slik at den kan finne en ny og mye større vert.
Skadedyr kan være et stort problem, men ta det med ro. Det er alltid noe du kan gjøre med situasjonen, enten det dreier seg om rotter i huset, grevling i hagen eller små skadedyr som fluer, veps, sølvkre, skrukketroll, saksetroll, edderkopper, bananfluer, fleskebiller (også kalt fleskeklanner), grevling, kakerlakker og veggedyr (veggdyr).
Skadedyr er et eller flere dyr som utnytter en ressurs som også har interesse for oss mennesker, som forårsaker «en skade», og som oftest et økonomisk tap.
Andre dyr som er smittebærere av sykdommer eller på ett eller annet vis er til plage eller sjenanse for menneskeheten, blir ofte regnet som skadedyr. Motsatsen til et skadedyr er et nyttedyr.
Alle kan bli utsatt for skadedyr. Skadedyr finner ofte veien inn i utette bygninger eller som blindpassasjerer i varer og bagasje.
Hvis du støter på grevling, sølvkre, skrukketroll, bananfluer eller edderkopper hjemme eller i hagen, så kan det være en god ide å sette seg litt inn i hvorfor de har funnet veien til ditt hjem og hage. Det kan nemlig være en god grunn til det.
Svirrer det litt for mange bananfluer rundt på kjøkkenet ditt? Det er ikke så bra. De er ikke spesielt skadelige, men de er en indikator på at det ikke er rent nok hjemme hos deg. Og synderen er som oftest å finne på kjøkkenet. Les mer om hvordan du blir kvitt bananfluer.
Buorm er Norges største slange, men den er helt ufarlig. Den er ikke et skadedyr, men er derimot fredet og det er ulovlig å drepe den. Her får du vite hva du bør gjøre hvis det dukker opp en buorm i hagen.
Flaggermus er små pattedyr som kan fly. Alle flaggermus er fredet og de er ikke skadedyr, men kravling og piping i vegger kan oppleves som plagsomt. Lær mer om flaggermus i denne utfyllende artikkelen.
Fleskeklanner, eller fleskebiller som mange sier, er en vanlig bille i Norge. Den er et skadedyr angriper matvarer. Vi gir deg tips til hvordan du blir kvitt fleskebiller.
Grevling (meles meles) er sannsynligvis det største rovdyret du får se i vill tilstand, men ikke vær redd. Grevlingen er et skadedyr som kan gjøre stor skade i hagen. Grevlingen er ufarlig for mennesker: Den biter biter ikke til det knaser og du trenger ikke fylle skoene med koks. Her kan du lære mer om hvordan du blir kvitt grevling.
Hjortelusflue er ikke et skadedyr som vi finner i hjemmet, men det er en parasitt i skogen som kan gi kløende stikk i opp til ett år. Her får du tips til hvordan du unngå å bli bitt av den lille fluen.
Hoggorm er Norges giftigste slange, men er ikke et skadedyr. Mange er derimot livredde for hoggormer og hoggormbitt. Noen ganger kan også dukke opp rundt hus og hytter. Katter og hunder er også utsatte for hoggormbitt
Husbukk er et skadedyr som har spesialisert seg på å leve av treverk og som kan gjøre stor skade på trehus. Her får du vite hvordan du bekjemper husbukk.
Kakerlakker er et skadedyr som blir mer og mer vanlig i Norge. I vår artikkel får du vite alt om kakerlakk som skadedyr.
Saksedyret er harmløst, men mange synes de er ekle. Siden det ikke gjør skade på hus regnes det heller ikke som et skadedyr. I denne artikkelen får du vite hvordan du blir kvitt saksedyret.
Skrukketrollet er ufarlig, men mange synes det er ekkelt få det i hus. Vi guider det gjennom hvordan du blir kvitt skrukketroll.
Dukker det plutselig opp sølvkre på badet, så trenger du nødvendigvis ikke bli så bekymret. Det er mer grunn til bekymring hvis du møter dem i andre rom i boligen din. Møter du for eksempel sølvkre på soverommet, så tyder det på at det er fuktig i rommet. Vi har flere artikler om hvorfor sølvkreene dukker opp og hvordan du blir kvitt sølvkre.
Veggedyr, eller veggdyr som de ofte kalles, er et fryktet skadedyr. Her får du vite alt om bekjempelse, veggedyrbitt og forsikring mot veggedyr.
Zombieparasitten overtar maurens hjerne slik at den kan finne en ny og mye større vert.
Det er fantastisk å ha fugler i hagen, men det kan også dessverre føre til rotteangrep. Hvis du ikke passer på vil rottene nyte godt av fuglematen. Les her og bli klokere på hvordan du kan unngå rotter, men fortsatt ha fornøyelsen av fuglene.
Mygg er ekstra glad for og går etter fire spesifikke farger, kanskje du bør unngå dem i myggsesongen?
Hvis du ikke kvitter deg med spinnmøll, risikerer du at laverne spiser alle bladene på treet ditt.
Plantehelsen i Norge er god. Nå advares det mot nye skadedyr og plantesykdommer, på bakgrunn av økt handel av planter fra utlandet.
Det finnes mange forskjellige typer snegler, og flere av disse er ofte uønskede hagegjester for hageeiere. Nå meldes det om en ny snegletype som ikke passer i den norske faunaen.
Få en fredelig sommer med maten for deg selv med dette enkle trikset mot en av grillsesongen verste plager.
Ingen hage unngår bladlus og de formerer seg raskt. Imidlertid kan du med tidlige miljøvennlige metoder minimere bladlus skadene på plantene. Sats også på å få naturen til å hjelpe deg med å bekjempe bladlus.
Ny forskning viser at maur er overraskende viktig for hagen din.
Fjorårets tørkesommer tok knekken på mange av brunsneglene. Men nå kommer de tilbake, og de kan være sterkere enn noensinne.
Her er mirakelmiddelet som tar knekken på mordersneglen. Det er både miljøvennlig og enkelt!
Mus og rotter kan forårsake alt fra helseskader til alvorlige lekkasjer og brann. Slik blir du kvitt skadedyrene en gang for alle.