ANNONSØRINNHOLD

Rengjøring med damp

Kärchers Dampvaskere har mange bruksområder. I tillegg til gode rengjøringsresultater uten bruk av rengjøringsmidler gir de flotte resultater ved stryking og oppfriskning av klær. Her kan du lese mer om de mange bruksområdene for dampvaskere og la deg inspirere av mulighetene.
Kärcher rengjøringstips med damp

Rengjøring av parkett og laminatgulv

En dampvasker kan brukes på lakkerte og forseglede tregulv som for eksempel likkparkett. Poleringsbehandlet treverk kan også rengjøres med damp, men varmen vil ofte gjøre det grått. Den grå fargen vil forsvinne ved påføring av ny polish. Ved rengjøring av voks- eller oljebehandlet tregulv, vil varmen fra dampen gjøre at voksen/oljen på overflaten blir tyntflytende. Det som ikke suges opp av treverket vil bli fjernet med kluten. Ny voks eller olje bør påføres med jevne mellomrom.

Slik gjør du:

Vi anbefaler å støvsuge gulvene før damprengjøring. Laminat- og parkettgulv rengjøres med halv dampmengde og 2 kluter, slik at så lite damp som mulig kommer i kontakt med overflaten. Dampmengden reguleres på damppistolen. Unngå å påføre damp på samme sted for lenge, slik at gulvet ikke blir for vått. Restfuktigheten tørker raskt og med stripefrie resultater.

Rengjøring av bad og toaletter

En dampvasker er perfekt til rengjøring av veggfliser, glass- og speiloverflater, armaturer, fuger, dusjkabinett, toalett, avløp/ sluk m.m. Selv gjenstridige kalkavleiringer og såperester kan fjernes enkelt med det riktige tilbehøret. Regelmessig rengjøring med damp vil forhindre at det danner seg kalkavleiringer.

Rengjøring av armaturer

Bruk et detaljmunnstykke for å unngå riper på armaturer i krom og rustfritt stål. Hold munnstykket helt inntil det som skal rengjøres, og vent til kalken har løst seg opp. Hvis belegget er svært gjenstridig eller sitter på et vanskelig tilgjengelig sted, fester du en børste på munnstykket. Skrubb området mens du påfører kraftige dampstråler. Hvis fettflekkene har sittet lenge, må det skrubbes hardt med håndmunnstykke og klut. Påfør alltid damp samtidig. Fettet samler seg i kluten så det er viktig å bytte klut etter en stund. Påfør gjerne noen dråper eddik og la det virke i ca. 5 min før du starter rengjøringen. Dette gjør det enklere å fjerne fastsittende kalkavleiringer. Avslutt med å polere den rene overflaten med den gule mikrofiberkluten for et stripefritt resultat. 

Oppfriskning av klær

Et spesielt tekstilmunnstykke gjør det enkelt å friske opp klær, duker og liknende. Den integrerte lofjerneren fjerner hår og lo fra klærne. Gardiner og klær blir glatte og fine uten at du trenger å dra frem strykejern og strykebrett. Til og med lukt fjernes. For en lettelse!