ANNONSØRINNHOLD

Fjern kalkansamlinger enkelt og effektivt

Med dette kjærringrådet forsvinner kalkansamlingene uten sterke kjemikalier

Overalt der gjenstander regelmessig kommer i kontakt med vann, utvikler det seg kalk over tid. Imidlertid behøves kun noen enkle materialer og litt kunnskap for å fjerne gjenstridige avsetninger og forhindre ny kalk i å sette seg på kraner, fliser og servanter.

Fjern kalk med damp

  • Kalkavleiringer som ikke er for tykke kan fjernes enkelt med dampvasker – uten behov for slitsom manuell skrubbing. Du trenger detaljmunnstykket og en rund børste. Skrubb deretter området med kraftige dampstøt. 
  • Hvis kalklaget er veldig tykt, kan sitrusrens påføres området. Vent en halvtime, og gå deretter over området med dampvasker. 
  • Damp armaturene regelmessig, det forhindrer at kalkavleiringer setter seg siden vanndampen er demineralisert

De beste husholdningsmidlene til å bekjempe kalkflekker med:

Fjerne kalk fra aluminium med bakepulver

Bland vann og bakepulver sammen til en tykk pasta. Gni pastaen på de berørte områdene, la den virke en kort stund og skyll deretter med rent vann eller tørk av med en fuktig klut.En positiv bivirkning fra bakepulveret er at det også nøytraliserer ubehagelig lukt på badet, og også hjelper mot blokkerte avløp.

Fjerne kalk med eddik eller sitronsyre

Eddikessens kan brukes ufortynnet til mye kalk eller fortynnet til lettere kalk. Sitronsyre har samme effekt, så det kan brukes på samme måte. Sug opp eddiken eller sitronsyren i en bomullsklut eller mikrofiberklut og deretter gni den på overflater med kalkbelegg.  

La det virke en stund eller over natten, og skyll deretter grundig med rent, kaldt vann. Tørk deretter alt med en ren klut. Eddiksyren er også nyttig mot gjenstridige urinavsetninger. Tips: bruk ballongtrikset til å fjerne gjenstridig kalk fra kraner.

Fjerne kalk med tannkrem

Du kan også bruke tannkrem og en gammel tannbørste til å fjerne kalkrester fra kraner. Dekk avsetningene med tannkrem, la det virke i kort tid, og skrubb deretter av med tannbørsten og skyll med vann. Tannkremen fungerer som et slipemiddel, og gjenoppretter glansen til krom- og aluminiumsoverflater.

Obs: visse materialer er følsomme for syrer, inkludert marmor og naturstein. Bruk derfor ikke eddik eller sitronsyre til å rengjøre disse. Bakepulver er det bedre alternativet her.