Planteleksikon

Det komplette planteleksikon: Alt du trenger å vite om planter

Her finner du det ultimate planteleksikon for de vakreste plantene. Du finner informasjon om alt fra Kuletistel, Lavendel, Hortenisa, Pilea og Høstanemoner. Du finner også tips til frukttrær og tips til 10 blomstrende busker som tåler mye!

Les mer

Alt du trenger å vite om valmuer

En rød valmueåker er noe av det vakreste du kan finne i Danmark når sommeren kommer. Og du kan enkelt få en liten bit av den skjønnheten i din egen hage. Hvis du drømmer om å plante valmuer i hagen, så finner du også her de aller beste plantetipsene for hvordan denne vakre blomsten kan bidra til hagens store og små blomsterbed.

I denne sammenhengen er det godt å være klar over at det finnes en rekke forskjellige valmuer. For eksempel opiumvalmue, gigantisk valmue, den sibiriske valmuen og atlasvalmuen, som de mest populære og spennende valmuer. De fire valmueartene kan alle sås og dyrkes i danske hager.

Få sommerfugler i hagen

Hvis du bestemmer deg for å plante en sommerfuglbusk, vil du absolutt ikke bli skuffet. Den løvfældende busken tiltrekker seg søte små sommerfugler, og så har den duftende syrinlignende blomster som er en fryd for øyet og blomstrer til langt ut på høsten.

Finn din favorittrose

Vår store planteleksikon gir deg all informasjonen du trenger når du vil ha flotte Klematis, Akeleie, Roser eller Peoner i hagen.

Du vil også finne tips om hvordan du vet forskjellen mellom de seks mest populære rosentypene. Det er mange vakre rosetyper som du kan velge å dyrke i hagen eller tunet.

Det er også viktig å vite hva du skal gjøre hvis roser påvirkes av ulike plantesykdommer.

Uansett hva slags plante eller blomst du leter etter, finner du i den store planteleksikonet alt om plantens opprinnelse, alt om deres utseende, samt hvordan du planter og steller plantene på den beste måten.

Slik lykkes du med grønnkål
grønnkål

Slik lykkes du med grønnkål

Den krusete grønnsaken har blitt svært populær ingrediens på kjøkkenet de siste årene. Men visste du at grønnkål er svært enkelt å dyrke selv?

Julerose – en vinterblomstrende staude

Julerose – en vinterblomstrende staude

Synes du vinteren kan være kjedelig med bare grener og eviggrønne busker under snødekket? Fortvil ikke; Julerosen kan være et vakkert innslag når hagen din står i vinterdvale.

10 blomstrende busker som tåler alt!
Blomstrende busker er en fryd for øyet med sine store vekster fylt med blomster i forskjellige farger.

10 blomstrende busker som tåler alt!

Med blomstrende busker får du en vakker hage, uten at det krever alt for mye omsorg. Velg gjerne flere busker som blomstrer på forskjellige tidspunkter. Her er 10 varianter som er lette å dyrke!

Lavendel – Slik lykkes du i bed og krukker
lavendel

Lavendel – Slik lykkes du i bed og krukker

Lavendel er en populær plante med sine vakre blomster, lange blomstringstid og herlige duft. De blålilla blomstene kan fylle både hagen og terrassen med duft av sol og sommer hele sesongen gjennom.

Hortensia – Slik lykkes du med bugnende blomstring ute og inne
Hortensia

Hortensia – Slik lykkes du med bugnende blomstring ute og inne

Med sine overdådige blomsterklaser har hortensiaen blitt en av verdens mest populære potteplanter. Bugnende rosetter i hvitt, lilla, rosa og himmelblå gir en romantisk framtoning i både stue og hage.

Klematis – en livskraftig klatreblomst
Alt du skal vite om klematis

Klematis – en livskraftig klatreblomst

Klematis er en livskraftig klatreplante som kan vokse flere meter i høyden og som setter vakre farger på hagen, terrassen, gjerdet eller en pergola. Enkelte klematiser har hele to blomstringsperioder i året.

Ramsløk – Alt du skal vite om den nyttige og vakre løkplanten
Løkplanten som er både vakker og nyttig

Ramsløk – Alt du skal vite om den nyttige og vakre løkplanten

Ramsløk, eller Nordens hvitløk, er en plante som både er vakker og nyttig. I denne artikkelen kan du lese alt du trenger å vite om å dyrke løkplanten selv, hvordan du kan bruke den i matlaging og hva den er effektiv mot.