Riktig utebad for din familie

Mange drømmer om et utendørs massasjebad på terrassen, i hagen eller ved hytta. Utebadet er blitt stedet for rekreasjon og familiehygge etter en hektisk hverdag. Nyt vårt kresne utvalg!

I det varme gode vannet opplever man å få løst opp muskelspenninger, stive ledd, samt fjernet avfallsstoffer og bringe ny energi til cellene i kroppen. Etter en travel hverdag trenger vi et sted for rekreasjon og kvalitetstid sammen med familie og venner.

Tenk på dette:

Hygiene

Utendørs massasjebad må være utstyrt med et effektivt og mest mulig automatisk vannrensesystem. Som et minimum må massasjebadet være utstyrt med et automatisk ozon renseanlegg. I tillegg må man tilføre vannet desinfiseringsmiddel og oksyderingsmiddel i en eller annen form.

Mest vanlig er klor, bromin og aktivt oksygen. Disse stoffene kan man enten kjøpe ferdigprodusert i tablett eller pulver form, eller man kan installere et såkalt saltvannsanlegg som produserer stoffet (klor eller bromin) fra saltet i badevannet. Dersom for eksempel familiemedlemmer er følsomme for klor bør man heller velge UV-rensing som er totalt kjemikaliefritt.

Desinfisering

Saltvannsrensing er desinfisering ved hjelp av salt i vannet. Saltet som tilføres vannet spaltes ved hjelp av elektrolyse (klor- eller bromingenerator). Det blir således klor eller bromin som tilføres vannet. Vannet man bader i inneholder dermed klor eller bromin, avhengig av hva slags generator man benytter. Systemet er relativt enkelt i bruk. Nytt salt tilsettes kun ved vannskifte eller ved omfattende påfyll av vann.

UV-rensing

Ultra Violett rensing av vann er en form for sterilisering. UV-rensing desinfiserer vannet og bidrar til at vannet blir fritt for bakterier, virus eller andre levende organismer som eksempelvis alger. Enheten som produserer de ultra fiolette strålene, UV-desinfeksjonsenheten, består av en lampe som ligger inne i en vannførende hylse innmontert i badets rensekrets. På denne måte er lampen omsluttet av rennende vann, som igjen sikrer at vannet får en jevn bestråling.

Velg en trygg leverandør

Mange kjøpere opplever at det er vanskelig å orientere seg og velge produkt og leverandør. Motstridende informasjon skaper frustrasjon i kjøpsprosessen. For kundene er det viktig å ta i betraktning både produsent og leverandør i forbindelse med valg av utendørs massasjebad. Man må få tillit både til produktene fra produsenten og til den lokale leverandøren i Norge. Et godt råd er å handle med en leverandør som har vært i markedet i mange år og er av betydelig størrelse.

Badet Peyton fra Sundance er robust. Foto: Produsenten

Sundance: Peyton

Størrelse: 213 x 213 x 96 cm.
Volum: 1287 liter opp til putene.
Antall dyser: 35 dyser med rustfritt stål og to massasjepumper.
Antall sitteplasser: 5-6 voksne.
Tilleggsinfo: Leveres med ClearRay som standard. Det er UV-C teknologi som bestråler vannet direkte og skader bakterier slik at de ikke formerer seg, men dør. Dette begrenser behovet for desinfiserende midler.
Veil. pris: Ca 92 000 kroner.

Mer informasjon: www.sundance. no

Escape 748 fra Quality Spas med påbygd trapp. Foto: Produsenten

Quality Spas: Escape 748

Størrelse: 213 x 213 x 100 cm.
Volum:
1600 liter.
Antall dyser:
48 dyser.
Antall sitteplasser:
6 eller 1 liggesete og 5 sitteplasser.
Tilleggsinfo:
Beste kvalitetsmaterialer og med vedlikeholdsfritt kabinett. Tilpasset nordiske forhold med skumisolering i tillegg til et termolag under kabinettet inklusive maskinrommet. Ozonrensing er standard og kan utstyres med saltvannsrensing eller UV-rensing alt etter kundens valg.
Veil. pris:
Ca 69-79 000 kroner avhengig av valg av ekstrautstyr.

Mer informasjon: www.qualityspas.no

Tilpasset nordiske forhold med skumisolering i tillegg til et termolag under kabinettet inklusive maskinrommet.

H.E.E.T. fra Sparmax rommer mange. Foto: Produsenten

Sparmax: H.E.E.T

Størrelse: 234 x 234 x 91 cm.
Volum: 1700 liter.
Antall dyser: 80 rustfrie ståldyser.
Antall sitteplasser: 6 personer, fem sitteplasser og en liggeplass.
Tilleggsinfo: Med L.A. Spas egendesignede energieffektive ”Ultimate Water Management System”, vil massasjekaret ha krystallklart vann 365 dager i året. Varmekolben av Titan på 4kw. Når pumpene er slått på, vil den smarte logikken i varmekolben fastslå tilgjengelig elektrisk strøm, og justere kraften tilsvarende.
Veil. pris: Ca 79 990 kroner.

Mer informasjon: www.sparmax.no

Arena fra Spatec er rund i kantene. Foto: Produsenten

Spatec: Arena

Størrelse: 221 cm i diameter x 91 cm.
Volum: 1300 liter.
Antall sitteplasser: 7 personer.
Antall dyser:
16.
Generell tilleggsinfo: 20 ulike modeller, Spatec har levert massasjebad i Norge siden 1997. Solid serviceapperat med erfarene servicemenn. Kun amerikanske bad. AAA kreditrating etter 15 års drift.
Veil. pris: Ca 100 000 kroner.

Mer informasjon: www.spatec.no

Freestyle 14 fra Catalina Spas Swim er mer avlangt. Foto: Produsenten

Catalina Spas Swim: Freestyle 14

Størrelse: 420 x 230 x 130 cm.
Volum: 6650 liter.
Antall dyser: Toppversjonen: 4 vannpumper og 3 motstrømdyser.
Den andre versjonen: 2 vannpumper og 1 motstrømdyse.
Antall sitterplasser: 3 seter, 1 ståplass og 1 svømmeplass.
Tilleggsinfo: Freestyle 14 er den ultimate treningsmaskin for svømmere og andre som ønsker å trene svømming. Bygget av Catalina Spas’s velprøvde og anerkjente komponenter, slik at kontrollsystemet, kvaliteten og brukervennligheten står i høysetet.
Veil. pris: Ca 99 000 kroner.

Mer informasjon: www.spahuset.no

Limelight Flair fra HotSpring lyser opp om kvelden. Foto: Produsenten

HotSpring: Limelight Flair

Størrelse: 213 x 213 x 91 cm.
Volum: 1550 liter.
Antall dyser: 41 dyser og to massasjepumper.
Antall sitteplasser: 5 voksne og ett liggesete.
Tilleggsinfo: Helt lydløs rensing og 100 prosent filtrering av alt vann. Det unike filtersystemet sammen med FreshWater III høykapasitets Ozon- og Sølvionsystem gir enklere vedlikehold av vannet. Du kan være borte opp til 6-8 uker fra badet uten justering av vannkjemi. ACE gir mykt og behagelig vann og er eneste Saltvannsystem med Diamantteknikk som produserer aktiv oksygen samt fire andre kraftige oksidanter.
Veil pris: Ca 124 800 kroner.

Mer informasjon: www.hotspring.no