Lag et flott uterom rundt massasjebadet

En ting er å velge massasjebad, en annen ting er å lage det ekstra hyggelig rundt familiens nye samlingssted. 


Du har valgt antall massasjedyser, farger på boblebadet, antall nakkeputer og liggestoler, stereoanlegg og rensesystemer. Nå står herligheten i hagen – og det er på tide å ramme det inn slik at uterommet blir perfekt for avslapning og hvile.

Lag et miljø
Nå kan du velge hva slags trapp du vil ha opp til boblekaret, hvilken solskjerming du vil ha, levegger mot vind og nysgjerrige naboer, tak over vannet slik at du kan sitte «tørr» i snø og regn. Det er nå du kan plante rundt massasjebadet, og gjøre det personlig med alt fra fargevalg til lokk, stereoanlegg og overbygg.

Hagearkitektur
Du kan lage forskjellige miljøer rundt massasjebadet ved å plante trær, busker og blomster, eller endre bunndekke. Noen produsenter, som Sundance, leverer blomsterkasser, treheller, barer og barkrakker, avskjermingsvegger og håndklestativer – som selvsagt matcher karet.

Begynn med å planlegge for og rundt de harde områdene, som treverk, terrasser, betongdekker – alt som er permanent eller bygget inn.

Helhet
Få oversikt over helheten. Begynn med de dominerende områdene, som plen, hekker, terrasse og lignende. Sjekk hvordan du pleier å bevege deg mellom de ulike områdene, og fyll inn tomrommene med planter og utstyr til massasjebadet.

Spa-i-hagen-miljø
Hager, terrasser og balkonger handler alle om å slappe av. Ta i betraktning at du kan bruke massasjebadet året rundt. Legg til plantekasser, hagemøbler eller solskjerming etterhvert som årstidene endrer seg. Gjør det gjerne enkelt. Kanskje du kun trenger å legge til en matchende trapp til massasjebadet. Eller lag et «spa i hagen»-miljø rundt massasjebadet med naturlige planter, steiner og klaterbusker.

Kilde: Sundance.no