Basseng på flatmark

Det er fullt mulig å bygge svømmebasseng på en flat tomt uten å måtte grave opp jorden. her viser vi en løsning der hagens "blå lagune" er bygget opp til samme nivå på bolighuset.

Gjester som overnatter i lysthuset kan gå rett ut i bassenget for et avkjølende bad. Familien Thureson kobinerte bassengutbyggingen med en fullstendig renovering av hagen. Tomten er på ca 700 kvadratmeter, og hovedhuset er plassert i den nordvestre delen av eiendommen. Mot sør er det bygget treterrasse på ca. 12 kvadratmeter. I øst har tomten skråning på 2 meter og på denne delen er det mange trær. Det ble valgt å bygge opp en «ramme» på flatmark, som bassenget kunne felles ned i. Den nye terrassen er bygget i tilknytning til den gamle, tilpasset samme høydenivå. I øst er det plassert et lysthus rett på marken. To større jordutfyllinger på begge langsider av bassenget

ble utfør for å støtte til bassengets volum.
Plantegning som viser tomten i et oversiktperspektiv
Plantegning som viser tomten i et oversiktperspektiv.

Frodig oase rundt Huset og svømmebasseng bør være nær hverandre

avkjølingssonen

Ut mote gatesiden på tomten er det plantet 170 cm høye hekker som hindrer innsyn mot hagen. I den sørlige delen av tomtehjørnet er det plantet en gruppe med spriralbusker som ytterligere reduserer innsyn fra forbipasserende.
På nordsiden av bassenget er det plantet et felt med blomster og busker som skaper stemning med vakre farger og deilige dufter. Her er det også blitt plass til en liten kjøkkenhage og plenområde til lek og spill. Det er også anlagt ny steinbelagt biloppkjørsel og ny entretrapp opp til huset i samme materiale som terrassen.

Lysthuset er malt i samme lysegrå nyanse som bolighuset. her kan husets to minste overnatte og duppe rett ned i vannet for et forfriskende morgenbad. Mor og far kan nyte frokosten ved bassengkanten og nyte behagelig avkjøling i bassenget på sommerfine dager. Denne typen basseng som er lagt på marken koster ca 100 000,-. For dette beløpet får man selve bassengkonstruksjonen med vegger som støtter og diverse sikkerhetselementer. En snekkerkyndig person kan bygge og montere bassenget selv. Dette bassenget krevde skriftlig godkjenning fra naboer før bygging, men ikke formell byggetillatelse. Viktig å tenke på:

 • Skap et vakkert bassenganlegg med fin utsikt fra huset på dagen og i kveldsbelysning
 • La ikke bassengvolumet ruve for mye på tomten, bruk planter rundt anlegget for å få frem en naturlig atmosfære
 • Unngå innsyn mot badeanlegget fra gaten og fra naboer
 • Plasser bassenget der solen skinner mest og lengst på tomten
 • Sørg for å skjerme stedet for vind
 • Nær bassenget bør det være en uteplass, også med tak.

Kostnader: 

 • Bassengsystem med styringsmekanismer og sikkerhetssystem
  – ca kr 100 000,-
 • Lysthus, terrasse og snekring
  – ca kr 150 000,-
 • Bearbeiding av tomten, beplanting, blomster, jord og konsulenthonorar
  ca kr 150 000,-
 • Totalt: ca kr 400 000,-