Levegger i seks ulike stiler

Du kan selvsagt bygge din egen levegg, men det er også mye fint å få kjøpt av ferdige levegger. Her viser vi seks ulike stiler - både levegg på rull og i tre.

Levegger i seks ulike stiler

Ferdigproduserte levegger er en nødvendighet for de av oss som ønsker le, men ikke trakterer hammer og sag. Og for andre er det en rask og enkel måte å få opp en levegg.

Og selv om du velger ferdigproduserte levegger, behøver ikke det bety at du må ha det samme som naboen. Det finnes mange forskjellige stiler og typer på markedet.

Dersom du ikke ønsker eller har mulighet til å sette en levegg av tre, finnes det enkle løsninger på rull.

Praktiske skråvegger

Leveggen Rosendal fra RKC, som vises i hovedbildet i artikkelen, er en levegg i elegant design. Den leveres i hvitmalt gran, og har kraftig og dekorativt espalier. I likhet med de fleste andre produktene fra RKC kommer denne i moduler i forskjellig størrelse, så du kan bygge en levegg nøyaktig etter dine behov.

Klassisk og robust

Den klassiske leveggen Høvlig er solid og tilbyr meget god skjerming.
(Den klassiske leveggen Høvlig er solid og tilbyr meget god skjerming. Foto RKC)

For mer værutsatte plasser eller for den som rett og slett ønsker skikkelig god skjerming, er leveggen Høvlig fra RKC et godt alternativ. Denne leveres i moduler i beiset gran, og har uhøvlet panel på den ene siden, og høvlet panel på den andre.

Her finner du leveggen Høvlig i hvit. 

Levegg i rotting

Levegg i rotting til terassen

Hva med en som passer til rottingmøblene? Veggene er enkle å montere. Stolpene og rammer er laget i robust aluminium. Leveggen gir beskyttelse mot vær og gatestøy. Plexivindu i øvre del gir utsyn.

Mer informasjon: Arnøy Engros

Romantisk skjermvegg

Romantisk skjermvegg

Elan, foldbar levegg som tar lite plass og er lett å bruke. (Foto: RKC.no)

Er du av det mer romantiske slaget, er kanskje denne 3-fløyede, folbare leveggen fra RKC noe for deg. Den tåler kanskje ikke de kraftigste vindkastene, men til gjengjeld er den både enkel å flytte og lett å slå sammen når den ikke er i bruk.

Bruk den for å skjerme mot innsyn, til å skape nye rom i hagen eller rett og slett som et romantisk, nostalgisk designelement i hagen eller på uteområdet.

Veggen kommer ferdig montert i hvit eller impregnert gran.

Levegg i stoff

Acrylduken er vanntett, mens screenduken lar deg beholde utsikten samtidig som den hindrer innsyn.

En praktisk levegg på rull gjør uteplassen lun og fin. (Foto: Scandicmarkiser.no) En levegg behøver ikke være i tre eller metall. Den kan like gjerne være i stoff og tekstiler. Scandic fører en levegg i acryl- eller screenduk som passer godt til bruk ved uteplassen.

Acrylduken er vanntett, mens screenduken lar deg beholde utsikten samtidig som den hindrer innsyn.

En levegg i tekstil er mindre dominerende enn en trevegg, og de fleste av dem gir deg mulighet til å justere høyden og å rulle den helt inn.

Denne varianten gir deg anledning til å manøvrere leveggen med en sveiv. Når leveggen er helt ute, kan du feste den med en låsebolt i bunnskinnen.

Mer informasjon: www.scandicmarkiser.no

Uttrekkbar levegg på rull

Uttrekkbar levegg på en rull

Levegg på rull som trekkes sidelengs. (Foto: Norsol.no)

Norsol er en annen leverandør som tilbyr uttrekkbare levegger i tekstil. Leveggen Grip trekkes ut fra siden ved behov. Den tar nesten ikke plass når den ikke er i bruk, men kan så enkelt slåes ut når du har behov for å sitte i le, vil hindre innsyn, eller skjerme deg for sola.

Selve leveggen er å få i et store utvalg av markiseduker.

Norsol leverer også en levegg på rull som kan trekkes ned.

Norsol leverer også en levegg på rull som kan trekkes ned. (Foto: Norsol.no)

Utvalget av levegger er med andre ord stort og variert. Det finnes noe for enhver smak.

Hvilken levegg du selv bør velge avhenger både av hvilken stil du har på hus og hage og hvilken grunn som ligger bak ønsket om levegg.

Les også:

Smart skjerming mot innsyn

Beskytt mot innsyn med armeringsjern

Levegg – 10 tips

Alle artikler om levegg