Kompostering

Hvordan få kontroll på kompost og kompostering

Gjør deg selv, din familie og fremtidige generasjoner en tjeneste ved å sortere avfallet og få styr på kompostering og kompost. Det er mange fordeler med å produsere din egen kompost. En av dem er at du vil få mye større avling i hagen som vil gi mye finere planter og generelt bare være en sunnere hage.

Les mer

Lag din egen kompost eller kompostering i hagen

Du kan enkelt lage din egen gjenvinningsstasjon i hagen. Og du vil som et kjempepluss få mye god gjødsel til hageplantene. Du kan med fordel plassere gjenvinningsstasjonen på et solrikt sted, da materialet vil utvikle seg mye raskere så lenge det blir vannet for å holde det fuktig.

Når kompostbingen er satt opp er det bare å begynne å sortere avfall og rester fra både hage og kjøkken. Det handler spesielt om å samle like mye grønt og brunt avfall. Grønt avfall kan omfatte avfall som frukt og grønnsaker, og brunt avfall er ting som tørre blader, spon eller gamle aviser.

Husk imidlertid at du ikke bør kaste meieriprodukter eller animalske produkter i komposten din hvis du vil unngå at det lukter. Det samme gjelder hvis du vil unngå å tiltrekke deg dyr. Fett, oljer og avfall skal heller ikke kastes i komposten.

Kompostering for nybegynnere

Kompostering er en utmerket måte å løse problemet med hageavfall på. Og det er ikke vanskelig å komme i gang. Her kan du lese hvordan du enkelt kommer i gang med kompost i hagen.

Kompostering for nybegynnere
kompost hage

Kompostering for nybegynnere

Kompostering er en utmerket måte å løse problemet med hageavfall på. Og det er ikke vanskelig å komme i gang.

En liten guide til kompostering

En liten guide til kompostering

Kompostering er en kjempesmart måte å lage sin egen næringsrike jord. Men hva er forskjellen på varm- og kaldkompostering? Og hva er bokashi? Her er en liten forklaring før du setter i gang.

Kom i gang med kompostering

Kom i gang med kompostering

Vi hjelper deg i gang med kompostering av avfall, slik at du får gratis supernæring å fore hagen din med. Du trenger ikke mye utstyr, og du sparer både penger og miljøet. 

Miljøvennlig hage på 1-2-3

Miljøvennlig hage på 1-2-3

Det er gøy å dyrke miljøvennlig! Her er de 10 beste øko-tipsene – og du sparer både penger og får nye muskler på kjøpet.

Kompost i hagen

Kompost i hagen

I komposten ender hageavfallet, og returneres deretter til hagen igjen som god og næringsrik gjødsel og jord. Kompostbingen er hagens mage.

Sats på kompost

Sats på kompost

Med en kompostbinge i hagen har du tilgang til næringsrikt jorforbedringsmateriale. Kompostbingen bygger du enkelt selv.

Kreativ kompost

Kreativ kompost

Kompostering er gjenvinning i praksis. Og alt du trenger for å lage en kompostbinge, er kreativitet og litt materiale.