ANNONSØRINNHOLD

Interiørdesigneren tipser: 7 trender for uteplassen

Nå er det in å sitte ute! Bærekraftige tremøbler, stilsikre loungegrupper og koselig belysning. Rustas interiørdesigner Cecilia Lindqvist har sjekket ut syv trender for sommeren. Her deler hun sine beste tips om hvordan du skaper en perfekt uteplass!

1. Tremøblene vender tilbake

Slitesterke materialer er et ekstra klokt valg til utemøbler, som ofte er utsatt for både vær og vind. Rustas nye trelounge Villastad har både 2- og 3-seters sofa, lenestol, bord og en romslig oppbevaringskasse. Alt er laget av FSC-sertifisert akasie, som betyr tre fra leverandører som er opptatt av ansvarlig skogbruk.

– Tremøbler har kommet inn på manges ønskeliste for uteplassen, og det med rette. Det er et tidløst, stilsikkert og bærekraftig valg, sier Cecilia Lindqvist, som er interiørdesigner hos Rusta.

Slik får du tremøblene til å vare lenge

2. Loungestemning på hjemmebane

Å innrede terrassen for late dager i solen eller kvalitetstid med venner er en god idé. Løsningen staves lounge.

– Med en loungegruppe som du kan kjøpe enkeltmoduler til, kan du enkelt skreddersy innredningen etter behov. Å plassere to sofaer mot hverandre er sosialt og innbydende hvis du har nok plass. Har du begrenset med plass, er en hengestol et perfekt møbel for avslapning.

Se alle utemøbler

3. Lag en ekstra stue utendørs

– Ønsker du en romfølelse, er paviljong eller pergola et godt tips. De beskytter mot solen og gjør det mulig å være ute selv om det dugger litt.

4. Luksuriøs innramming til budsjettpris

Gi uteplassen et løft ved å ramme den inn med et glassgjerde. Rustas glassgjerder i herdet sikkerhetsglass finnes i flere størrelser og har rustfrie stolper i aluminium.

– Du beholder lysinnslippet og får beskyttelse mot vinden, samtidig som du kan holde øye med barna på den andre siden av glasset.

Utform glassgjerdet etter uteplassen

5. Ingen sommer uten grilling

Hvorfor ikke la grillen erstatte komfyren i sommer? Rustas griller som er merket med Gastronomy System, har en spesialdesignet rist som er tilpasset wokpanne, stekepanne og pizzastein.

– Hvis du ikke har plass eller mulighet til å bruke en pizzaovn, kan du bruke en pizzastein. Et tips til middagsselskapet er å ha alle ingrediensene fremme og la gjestene lage sin egen pizza – koselig og godt!

6. De myke detaljene vi elsker i 2023

– Mitt absolutte favorittknep for en rask forandring er å friske opp med sitteputer og pynteputer til utendørsbruk. Ensfarget, jungelmønstret, blomstret eller grafisk? Utvalget er enormt!
Rustas puter er vannavvisende, vaskbare og UV-beskyttelsesbehandlet for å unngå at de blekes så lett i solen. Med en oppbevaringsboks kan du enkelt legge bort putene når du ikke bruker dem.

7. La solen gjøre jobben!

Solcellelamper er enkelt å bruke og krever ikke strøm. Lampene lades om dagen og lyser når mørket faller på. Lys opp de mørkere delene av tomten ved å plassere solcellelamper og spotlights der du trenger ekstra lys.

– Solcellelamper blir det mye av i sommer. Gjør det ekstra koselig med forskjellige solcelledrevne rislamper i trærne, eller slå deg løs med lekne katter, ugler og pinnsvin!