Vårens smarteste hagemøbler

Velg vedlikeholdsfrie hagemøbler, og få mer tid til å slappe av på fridagene utendørs, fremfor å male, beise eller lakke utemøblene.

Utemøbler som trenger minimalt med vedlikehold, blir stadig mer populært. For det første falmer ikke fargen av i solen. De nye hagemøblene av blant annet polymaterialer, er utviklet for å vare lenge. For det andre slipper man årlig vedlikehold, og for det tredje kan utemøblene brukes innendørs når utesesongen er over.

Hagemøbler som tåler å stå ute uten å måtte flyttes på inn og ut gjennom sommersesongen, er kommet for å bli. Akkurat nå er utemøbler i imitert kurvmateriale, i polyetylen svært populært.

Tenk enkelt på liten plass

På små uteplasser er det klapp-sammen-kjapt-møbler som gjelder. Også her er det utviklet smarte vedlikeholdsfrie møbelløsninger. Inspirasjon fra Provence både når det gjelder tekstiler og krukker på krukker med krydderurter og sydlanske sommerblomster, er en trend vi har sett i hagene de senere årene, enten man har stor eller liten plass å boltre seg på.

I hagerom med god plass kan bord og benker av skifer laget etter mål hos stenhuggerier være et godt alternativ. Dette er møbler som tåler kulde, frost og mye dårlig vær som det er mye av i Norden, også om sommeren.

Sink er ekstra slitesterkt

Sinkmøbler, bord, stoler og benker av sibirsk lerk er nok en slitesterk løsning. Hvis du er på jakt etter en skreddersydd variant, kan det være en god ide å ta kontakt med en hagedesigner/arkitekt som kan designe utemøbler tilpasset ditt behov og din stil, som gjør at du får et uterom ingen andre har helt maken til.

Tiden da vi satt på hagestoler, som kunne knekke sammen midt under sommerens utekaffeselskap, er en sjeldenhet i dag. Nå er det komfortable hagestoler av god kvalitet med myke puter i, som er regelen fremfor unntaket. Hengekøyene blir også stadig bedre.

En hvitmalt vedlikeholdsfri benk i hagen nær en rosa rosebusk er for mange den ulitmate utemøbeldrømmen.

Alle kan finne sin stil

Det fine med dagens hagemote er at det er enkelt å dyrke sin egen individuelle stil og at mange av møblene er like fine ute som inne.

Hagemøbler i plastrotting er kommet for å bli. Materialet er svært værbestandig og tåler å stå ute i dårlig vær. De er lette å holde rene, og de veier ikke så mye, og ikke minst de er enkle å ta frem år etter år uten store anstrengelser.