ANNONSØRINNHOLD

Slik får du nabolagets feteste trampoline

Skal du kjøpe trampoline gjelder det å vite hva du kjøper. Se de hotteste modellene akkurat nå, og få kjøpetipsene som gjør valget enkelt.

Det å hoppe på en trampoline er ikke bare gøy for ungene, det er også en aktivitet som gir god trening for hele familien. Før du drar kortet gjelder det likevel å gjøre hjemmeleksen: For ikke bare er utvalget stort, også kvalitetsforskjellene er store.

Nå er det ovale trampoliner vi vil ha  

– Selv selger vi både runde og ovale trampoliner, og det finnes gode alternativer av begge typene. Det er likevel en tydelig trend at stadig flere kunder velger seg en oval modell, sier Camilla Brøyn fra Hoppeeksperten. Det skyldes nok litt at man vil skille seg ut fra naboen, men også at de ovale modellene har noen praktiske fordeler:

En oval trampoline er smal, og dermed enklere å plassere i de fleste hager. Den lengre overflaten gjør dem også ekstra godt egnet til å drive med turn eller ballspill. I tillegg vil den ovale formen gjøre det enklere for to stykker å hoppe samtidig, fordi spretten blir mindre påvirket av hverandres hopping.

To populære og gode ovale trampoliner

North Explorer er vår desiderte storselger i Norge, og det er ikke uten grunn, sier Brøyn. Dette er en oval trampoline med svært god sprett som gjør den perfekt å trikse på, samtidig som du får en robust ramme med solide og gjennomtenkte sikkerhetsløsninger.   

Nye Explorer har svart kantbeskyttelse og nytt design på sikkerhetsnettet. Med på kjøpet får du også en «softpakke» for justerbar sprett, selvlukkende sikkerhetsnett på 190 cm og svært solid kantbeskyttelse. Tilgjengelig i 3 størrelser, vekt fra 112 kilo!

– Det unike med Explorer er at den leveres med en såkalt softpakke. Dette er ganske enkelt praktiske fjærforlengere som lar deg justere spretten etter vekten til de som bruker den. Det vil si at dette er en trampoline som ungdommen i huset kan vokse med, så her er du sikret mye moro i mange år.

LES MER OM NORTH EXPLORER HER!

– Det er likevel North Adventurer som er den store familiefavoritten, og det skyldes at den har en myk og mild sprett som gjør den perfekt for familier med yngre barn, sier Brøyn.  

Adventurer er i tillegg svært sikker, og har blant annet et system som stenger området mellom hoppeduk og kantbeskyttelse. Resultatet er at du slipper å bekymre deg for at tær og fingre skal bli klemt av fjærene.

North Adventurer er barnefamiliens favoritt på grunn av sin myke sprett og ekstra fokus på sikkerhet for de minste. Fås i tre størrelser, og vekten starter fra 85 kilo.

LES MER OM NORTH ADVENTURER HER!

Fire kjøpetips for deg som vil noe som varer

Selv om alle nye trampoliner ser nesten like ut for glade amatører, er det dessverre store kvalitetsforskjeller når det gjelder materialvalg og sikkerhetsdetaljer. Siden disse forskjellene vil bli mer og mer tydelige etterhvert som tiden går, gjelder derfor å pugge denne sjekklisten som gjør at du styrer unna nybegynnertabbene:

#1. Tykkelse og kvalitet på kantbeskyttelsen

– Det skal ikke være farlig å hoppe på trampoline, sier Brøyn. Før eller siden vil du likevel oppleve å komme for nær kanten, og da må du kunne stole på at den beskyttelsen som er der faktisk vil klare å hjelpe deg. Dessverre ser vi at dette ofte er et punkt hvor det slurves, og det skyldes nok at god kantbeskyttelse koster endel penger.

– Prioriter derfor produsenter hvor kantbeskyttelsen er solid, og be alltid om en bekreftelse på at materialene som er brukt er værbestandige sånn at de faktisk tåler å stå ute i sol og regn uten å gå i oppløsning, sier Brøyn. Vil anbefaler også at du pakker ned alt utenom rammen når vinteren nærmer seg. Gjør du det får du en trampoline som holder i mange år.

#2. Sikkerhetsnettet

–  Siden nettet skal sørge for at ingen faller ut av trampolinen må stoffet både være av god kvalitet og enkelt å feste mot kantbeskyttelsen, sier Brøyn. Selve døråpningen må også være enkel i bruk. I praksis ser vi nemlig at mange barn glemmer å lukke etter seg, og da øker risikoen for at de faller ut. For at du skal slippe å bekymre deg for dette har vi derfor valgt selvlukkende nett på alle våre trampoliner.

Velg en produsent som tar sikkerheten på alvor: Trampolinen må ha kraftig og solid kantbeskyttelse, samt høye og overlappende sikkerhetsnett.

#3. Vekten på trampolinen

– Det er mange som fokuserer på hvor mye vekt trampolinen tåler, men det de fleste glemmer er å sjekke hvor mye selve trampolinen faktisk veier, sier Brøyn. Solid egenvekt gjør at trampolinen står ordentlig fast når den er i bruk, og ser du en trampoline med svært lav egenvekt er det også en tydelig indikator på at materialene som er brukt ikke holder mål.

– Dette er derfor et punkt du bør sjekke, og som en tommelfingerregel kan jeg si at selv vår minste trampoliner har en egenvekt på rundt 85 kilo. Ser du store trampoliner som er lettere enn dette bør det altså ringe en varsellampe, sier Brøyn.  

#4. Reservedeler

– Vi mener jo at høy kvalitet trumfer alt: Både fordi sikkerheten er bedre og fordi du får en trampoline som vil deg glede i mange år, sier Brøyn. Som alle andre produkter vil imidlertid også en trampoline trenge nye slitedeler etter flere års intens bruk. Det gjør at du bør handle oss en aktør du vet vil være tilstede når du trenger dem, og som har reservedeler på lager. Det blir jo både dyrt og lite miljøvennlig om du må kjøpe en helt ny trampoline bare fordi fjærene er utslitt, avslutter Brøyn.

NYSGJERRIG? LES MER OM TRAMPOLINER PÅ HOPPPEEKSPERTENS NETTSIDER!

På jakt etter den ultimate trampolinen? Da er det North Athlete du skal ha. Dette er en trampoline i konkurranseklassen, med sprett i den absolutte toppklassen.

 

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio for Avero