Frokost i det grønne

Sommeren er her, og med den en hyggelig anledning til å samle venner og familie til fristende måltider og koselig samvær.

Nå skal vi ta igjen alt vi gikk glipp av gjennom lange, mørke vintermåneder og kose oss med god vin og lange samtaler – og hvorfor ikke i det grønne?

Når vi inviterer tenker vi gjerne middag eller be venner og familie på en deilig frokost med godt mat og lang formiddag til å utveksle tanker og ideer.

Eller hva med en lunsj med en lun salat med frisk sprudlende cider eller nylaget limonade. Mulighetene er mange.

Sart og vakkert sommerbord.
Sart og vakkert sommerbord.

 Dekk bordet inne eller ute og kos deg i gode venners nærvær. La ikke været ødelegge gleden ved å spise i det fri. Sett opp en stor parasoll eller et tak. Legg fram varme tepper og lag en god og styrkende toddy.

Sommerlig nostalgi
Sommerlig nostalgi er temaet på vårt uskyldshvite bord spekket med rosa detaljer. Rosa er sødme og rødmende kinn, ungdommelig skjønnhet og lettsindige sinn.

Vi frister med formiddagste, deilig bakeverk og pikekyss i godt selskap med rosévin og likør i glassene. Sett blomstene i vaser, mugger og glass, nøl ikke med å blande høye og lave vaser, keramikk og krystall, slik blir bordet spennende, lekent og personlig.

Søte fristelser lokker til en sommerflørt.
 

Gamle skatter
Søte fristelser pirrer sansene og lokker til en sommerflørt.

Bordet pyntet med vakre, struttende roser, røslige, ruvende hortensia, og yndige roseknopper. Krukker og kar er også fylt med roseknopper, og vi har valgt et blomsterlig motiv på serviettene.

Det gullforgylte koppestellet forsterker det romantiske preget, og vi har supplert serviset med arvegods etter oldemor. Bakerst i skapet fant vi vin – og likørglass med gullkanter og har fylt dem rosévin og likør.

 

Let i skap og skuffer, gå på oppdagelsesferd på loftet og i kjelleren, så finner du kanskje gamle skatter til ditt sommerbord.

Eventyrlig grønt – og hvitt!
Her har vi dekket bordet til fest i hvitt. Hvitt står i vakker kontrast til den frodige, grønne naturen som er rammen rundt vårt sommerlige bord.

Dekk enkelt med det du har, la en hvit duk være basis for dekkingen og bruk gjerne forskjellige deler av serviser, glass osv, men hold alt i hvitt.

Plassér sittegruppen midt på plenen, det er godt å ha følelse av luft rundt seg, og enkelt for gjestene å reise seg og strekke litt på bena, gå en liten runde i det grønne.

Heng gjerne lykter i trærne og sett store lykter på bakken, ingenting er som lyspunkter i ulike høyder når det skumrer og senere blir mørkt.

Natten er ennå ung; Bruk den så lenge du kan. Gjestene setter helt sikkert pris på om du henger ut noen lette tepper og jakker til bruk når solen går ned. Du skal ikke sove bort sommernatten…

Bruk naturens gaver for å skape en hyggelig stemning rundt bordet.
Bruk naturens gaver for å skape en hyggelig stemning rundt bordet.

Naturens gaver
Vi har dekket med et enkelt hvitt servise og brukt naturens gaver til dekor.

La blomster flyte i vann og plassér små buketter i glass eller vaser tilfeldig rundt på bordet.

Ikke dekk for stramt og høytidelig, det litt løsslupne er ofte det hyggeligste.

 

Bruk gjerne et stettefat til kakene, og dekk dem til med et insektvern før servering, det er både praktisk og dekorativt. Hvite roser er den perfekte dekor til et hvitt festbord i det grønne.

Enkelt og hvitt i det grønne. Lekre kokosboller på stettefat.
Enkelt og hvitt i det grønne. Lekre kokosboller på stettefat.

 

 

 

 

 


Kokos i fleng

De gamle, myke og gode bollene med kokos- eller sjokoladetrekk er evig aktuelle og gjør seg godt på et stettefat i glass.

Bruk det du har i skapet og dekk av hjertets lyst; Et syltetøyglass med stoffhette og små, søte glass du har stående i skapet gjør nytten til sukker og salt på bordet osv.