ANNONSØRINNHOLD

Utstyret som elsker jobben du hater

Som boligeier lærer du kjapt at godt utstyr er halve jobben. Her er 5 tips som gjør det enkelt å velge riktig høytrykkspyler. 

Har du også dårlig samvittighet for terrassen, husveggene eller familiens sykler og biler? Da er svaret en god høytrykksspyler, et tilnærmet obligatorisk utstyr for enhver boligeier fordi den gjør jobben med rengjøring og vedlikehold langt enklere.

Spørsmålet er selvsagt hvilken modell du skal velge, for i mylderet av alternativer på markedet er det lett å gå seg vill. Her er huskelisten som gjør valget enkelt.

1. Trykk og vannmengde

Hele poenget med en høytrykksspyler er å øke kraften fra hageslangen. For å få fram hvor effektive høytrykkspylerne er, har derfor alle produsentene et stort fokus på makstrykket spyleren klarer å levere.

Det er vel og bra, men det er viktig å vite at et høyt trykk ikke er nok i seg selv.

For selv om et høyt trykk er bra for å løsne fastgrodd skit fra underlaget, er det til liten hjelp dersom vannmengden er for lav. Uten nok vann blir ganske enkelt ikke vaskeresultatet bra nok, og rengjøringsjobben vil ta derfor ta unødvendig lang tid.

Det er altså kombinasjonen av trykk og mengden vann som avgjør vaskeresultatet, og derfor bør du velge modeller som klarer begge deler. 

Et godt eksempel er den kraftige Nilfisk E 150.2-10 H X-TRA. Her får du et trykk på 150 bar, kombinert med en vannmengde på hele 500 liter i timen, eller 8,3 liter per minutt.

2. Velg noe som varer

Der de rimelige modellene fortsatt leveres med tradisjonelle elektromotorer, bør du i dag velge en modell med induksjonsmotor. Grunnen er ganske enkelt at induksjonsmotoren har færre bevegelige deler, og med færre slitedeler øker også levetiden på produktet.

Nilfisk E 150.2-10 H X-TRA har selvsagt induksjonsmotor, og leveres i tillegg med en solid aluminiumspumpe slik at du kan stole på at den gjør jobben når du trenger den.

3. Praktiske funksjoner = mindre irritasjon

I praktisk bruk er det ofte de små detaljene som teller, og har du prøvd eldre høytrykksspylere av laber kvalitet vet du hva vi mener: Begrenset rekkevidde på grunn av korte strømledninger og slanger er et evig irritasjonsmoment. Det samme er spylere som alltid velter når du flytter deg rundt, og ikke minst hvor det å kveile inn slangen etter bruk er tungvint.

Nilfisk E 150.2-10 H X-TRA har lavt tyngdepunkt og står stødig. I tillegg har den store hjul som gjør den enkel å flytte rundt.

Rekkevidden har Nilfisk løst ved å gi deg en 10 meter høytrykksslange. Selv om slangen er stålarmert for ekstra beskyttelse er den også myk, og siden håndtaket kan dreies helt uavhengig av slangen slipper du å kveile den opp hver gang du beveger deg fram og tilbake under vasken. Etter at jobben er gjort vil du også sette pris på slangetrommelen med styringsbøyle, som gjør at du enkelt kan rulle inn slangen med en hånd.

LES MER OM NILFISK HER!

Nilfisk har også gjort det enkelt å ha kontroll på dysene: Dysene oppbevares i et integrert rom på selve høytrykksspyleren, og Click&Clean-konseptet gjør det enkelt å klipse av tuten på pistolen og sette på en ny når du trenger det.

4. Tilgang til godt ekstrautstyr

Uavhengig av hvilket behov du har i dag, lønner det seg alltid å velge en leverandør som har et godt utvalg av ekstrautstyr.

Velger du Nilfisk E 150.2-10 H X-TRA følger det blant annet med en ekstern såpedispenser i esken. Den store fordelen med dette er at du slipper å kjøre såpe gjennom selve høytrykksspyleren, noe som øker levetiden.

For huseiere er det uansett alltid en fordel å ha to såpedispensere. Da kan du for eksempel dedikere en dispenser til husvask og en til bilvask.

Skal du kjøpe en ekstra såpedispenser er det Nilfisk Super skumsprayer du skal velge. Den har nemlig justerbar dosering og fordeler såpen ut i et ekstra tykt skumlag sammenlignet med de vanlige dispenserne.

Glemte du å rengjøre grillen før snøen kom? Da er det bare å gi den en omgang med såpe fra høytrykksspyleren.

Et annet populært tilvalg for huseiere er terrassevaskeren Power Patio, som med sin svært store arbeidsflate og innebygde trykkregulering kan brukes på både harde og myke underlag.

Power Patio er markedets største terrassevasker, dermed går jobben raskt og effektivt.

Power Patio leveres forøvrig med to dyser: En hvit for treverk og en rød hammerdyse for belegningsstein og andre harde underlag.

5. Pass på at du har nok strøm

Siden en høytrykksspyler trenger både trykk og volum for å være effektiv må den også ha effekt. Det betyr at mange av de kraftigste forbrukermodellene på markedet krever at du har 16 ampere kurs.

Som alltid fins det unntak, og selv om Nilfisk E 150.2-10 H X-TRA er både sterk og kraftig gjør den moderne induksjonsmotoren at den fint klarer å kjøre på 10 ampere kurs.

NYSGJERRIG? Les mer om produktene til Nilfisk her!

Godt utstyr er halve jobben. Og da får du også utstyr som varer. 

 

Annonsørinnhold: Dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio for Nilfisk.