Hva du bør se etter i høytrykksspyleren

Pris og arbeidstrykk er ikke det eneste du bør vurdere når du skal kjøpe høytrykksspyler. Her gir vi deg oversikten over hva du bør se etter.

Nå som våren er kommet og snøen har smeltet bort og avslørt gråe terrassegulv, skitne trapper og grusstrødde gårdsplasser, er det mange som ønsker seg en høytrykksspyler for å lette vaskearbeidet.

Men hva skal du se etter når du vurderer høytykkspylere? Vi gir deg oversikten.

Pris
Det kan skille flere tusen kroner mellom den rimeligste høytrykksspyleren og den dyreste. Ta deg tid til å sammenligne prisen på ulike modeller og i ulike butikker, og du sikrer at du gjør et godt kjøp.

Å gå for den billigste utgaven er ikke nødvendigvis det som lønner seg i lengden. Velger du en modell som ikke svarer til behovet ditt, risikerer du å kaste bort penger på en spyler som blir stående bortgjemt i garasjen. Bruk heller litt ekstra på å skaffe deg den modellen du faktisk trenger, men uten å la deg friste til å kaste bort penger på en dyrere utgave enn du behøver.

Arbeidstrykk
Arbeidstrykk måles i bar og indikerer kraften vannet kommer ut av munnstykket med. Det finnes mindre høytrykkspylere med et arbeidstrykk på 60-90 bar, men det er generelt anbefalt at du velger en høytrykkspyler med et arbeidstrykk på rundt 120 bar. Det er også mulig å få høytrykksspylere med enda høyere arbeidsstyrke, f.eks. rundt 160 bar.

I tillegg til det maksimale trykket, bør det være en selvfølge at du har mulighet til å justere arbeidstrykket slik at du kan tilpasse det til de ulike vaskejobbene.

Høytrykksspyler: Kärcher har en rekke forskjellige modeller med ulikt arbeidstrykk og vannmengde.

Vannmengde
I tillegg til trykket, er vannmengden avgjørende. Dette oppgis i antall liter gjennomstrømning per time og kan variere fra et par hundre liter til flere hundre liter.

Effekt
Motoreffekten måles i watt og sier noe om strømforbruket. Det er naturlig nok gjerne en sammenheng mellom effekt og arbeidstrykk. De minste har en effekt på rundt 1,4 kW, mens de store har en effekt på rundt 3 kW

Slange
Hvor lang er slangen og hvor enkel er den å håndtere? Dette er to ting som kan være avgjørende for hvor mye du ender opp med å bruke høytrykksspyleren. En høytrykksspyler som har en slange på hele tolv meter vil for eksempel ha en helt annen rekkevidde enn en slange på bare fire meter.

Tilbehør
Vann og kraft alene er ikke alltid nok. Med ulike former for tilbehør kan høytrykksspyleren brukes til en rekke forskjellige jobber. Tilbehør kan for eksempel være ulike børster, terrassevasker eller roterende munnstykke. Disse må du som regel kjøpe til i tillegg, men noen modeller kommer med en del tilbehør inkludert i prisen.