God redskap er halve jobben

En velpleid hage krever både innsats og tid, men satser du på velfungerende hageredskap, kan mange arbeidstimer spares.

I en hektisk hverdag kan det være vanskelig å rekke over alle gjøremål. Vår, sommer og høst kommer hagearbeidet i tillegg. Noe som er aktuelt for de fleste av oss, i og med at 80 prosent av befolkningen bor i enebolig eller rekkehus med en stor eller mindre hageflekk.

Planter er dyrt
Ikke minst tar vanningen tid. Flere timer med hageslange må ofte til for å holde plen og planter i respektabel stand. Dette har fått flere til å vurdere automatiske vanningsanlegg.

-Mange er lei av å bære kanner og å flytte spredere rundt på eiendommen, forteller Øyvind Bøhlerengen i Vanning.no.

– Eller de vil rett og slett ha et anlegg som sørger for jevnt tilsig av vann uansett hverdag eller ferie. Mange investerer store summer i planter. Da er det jo dumt dersom plantene tørker ut første sommeren og må fornyes året etter, mener Bøhlerengens kollega Roar Bjerke.

Her finner du flere nyttige redskaper til hagen

Vanning: Øyvind Bøhlerengen og Roar Bjerke i Vanning.no mener at et automatsik vanningsanlegg er en billig investering for å ta vare på kostbare planter.

Montere selv
Mange velger et såkalt dryppvanningssystem når de skal ha et anlegg. Disse ligger prismessig fra et par tusenlapper. Det gjelder anlegg som man kan montere selv.

– Disse anleggene er enkle å skjule i hekker og bed. Eller de kan graves ned. For å gi et jevnt tilsig av vann, kobles de til en automatisk styring. Dette gir rett mengde vann. En jevn vanning der man ønsker det, og sparer også vann i forhold til om man bruker slange, forteller Bjerke.

– Til disse kan man også få såkalte pottedrypp som kan legges direkte i krukker og urner på terrassen. Fordelen er at man får vannet akkurat dit man vil og ikke alle andre steder, sier Bøhlerengen.

Stort utvalg redskap
Selvsagt er det ikke bare som gjelder. Plenen skal klippes og busker beskjæres. Det er nødvendig med god redskap til omplanting og gravearbeider. Løv skal samles opp og fjernes. Kvist og kvast skal komposteres. Vask tilhører også gjøremålene i hagesesongen. En god høytrykksspyler er et effektivt hjelpemiddel i mange sammenhenger.

De siste årene har bekjempelse av brunsneglene også blitt en daglig foreteelse for mange rundt om i landet. Etter hvert har det dukket opp et godt utvalg av sneglefangere som gjør en del av plukkejobben overflødig. På disse sidene viser vi deg et utvalg av noe av det som finnes av hageredskap i handelen. Det meste finner du i hagesentra og jernvarehandler i det ganske land.

Forbrukeinfo:
Stihl AS
tlf: 33 42 05 05
www.stihl.no
Gardena AS
tlf: 64 83 40 50
www.gardena.no
Black&DeckerAS
tlf: 22 90 99 00
www.blackdecker.no
Fiskars AS
tlf: 23 00 64 40
www.fiskars.no
GPP Norge AS (Stiga)
tlf. 23 14 24 40
www.stiga.no
Sommerbutikken
tlf. 66 91 73 20
www.sommerbutikken.no
Solfang
tlf. 97 57 45 56
www.solfang.no
Vanning
tlf. 64 93 60 60
www.vanning.no
Agder motorsenter
tlf. 37 05 91 90
www.snofreser.com