ANNONSØRINNHOLD

Rider eller robotgressklipper – hva passer best for deg?

For å klippe en stor plen passer det bra med enten en kjøregressklipper eller robotgressklipper. Vi hjelper deg med å finne det beste valget til din hage.

Har du en større tomt med en stor plen? Med en vanlig gressklipper kan det føles som en skikkelig hastejobb å klippe plenen. Fra når gresset begynner å sette fart på veksten i mai, til sesongen er over i slutten av oktober, må plenen klippes ca. en gang i uken for å holde seg optimal. Men er det da en kjøregressklipper, som du selv sitter på og kjører rundt med, eller en robotgressklipper som er det beste valget for deg og din hage? Her lister vi opp fordelene med de ulike maskinene for å hjelpe deg med valget.

Robotgrasklippare

Robotgressklippere – gjør jobben for deg

En robotgressklipper passer best for deg som har en plen på opptil 5000 m2 – men hvis arealet er større enn det, kan du naturligvis også bruke flere robotgressklippere. Den største fordelen med robotgressklipperen er selvfølgelig det åpenbare – at du slipper å gjøre jobben selv og får mer tid til andre ting. Men her er noen andre viktige detaljer:

  • Den er veldig stillegående, noe som er fint både for deg og naboene.
  • Ettersom den går på batteri slipper du å kjøpe og fylle på bensin, og å puste inn eksos.
  • Den klipper litt hele tiden, noe som gjør at plenen alltid er nyklipt. Det er ikke bare pent, men også bra for gresset, siden det korte gressklippet går tilbake til plenen som næring. Regelmessig klipping gir også mindre mosevekst i plenen.
  • Ved hjelp av Husqvarnas smarte oppkoblede Automower Connect-teknologi kan du velge en rekke innstillinger, alt fra når roboten skal klippe og hvilken klippehøyde gresset skal ha, til hvor i hagen den skal klippe ekstra mye. Hvis du har Google Home eller Alexa-smarthøyttalere kan du dessuten si til gressklipperen at den skal starte eller stoppe klippingen.
  • Hvis du har en veldig kupert tomt er roboten å foretrekke. En gressklippertraktor kan du kjøre sikkert i opptil 10 % helling, mens Husqvarnas Automower takler en helling på minst 45 %, på det meste 70 % eller 35 ° med pionermodellen Husqvarna Automower® 435X AWD med drift på alle hjul.
  • Hvis du har mange trange passasjer i hagen er roboten også praktisk. Husqvarna Automower registrerer automatisk trange passasjer og kan ta seg gjennom så smale passasjer som 60 cm.
  • En robot krever veldig lite oppbevaringsplass.
Rider

Rider – en allsidig mester

Har du en tomt uten bratte skråninger og synes det er ganske gøy å klippe plenen – at det gir deg litt fin alenetid? Da er en rider trolig et bedre alternativ for deg enn en robotgressklipper. En rider kan i tillegg brukes til mye mer enn å bare klippe gress. Her er fordelene med en rider:

  • Du har full kontroll og oversikt over klippingen. Du trenger for eksempel ikke å bekymre deg for at kjæledyr eller barn skal skade seg på maskinen.
  • Det finnes mye tilbehør som du kan bruke til en rider. Du kan for eksempel koble på vogn for å transportere ting, børste stier og innkjørsler, eller måke snø. Men også annet tilbehør for å pleie plenen, både moseriver og vertikalskjærer.
  • Med Combi-klippeaggregatet på Husqvarnas rider har du muligheten til å velge mellom to klippeteknikker: bakutkast eller BioClip®. Da kan du variere mellom å klippe kort og langt gress. Det er bra hvis du iblant vil ta vare på lengre gressklipp til dekkmateriale eller kompost, eller hvis du ikke har muligheten til å klippe regelmessig.

Vi håper du har lært litt mer om valg av gressklipper. Det er verdt å investere i en god og riktig tilpasset gressklipper – da blir gressklippingen til en ren nytelse!