ANNONSØRINNHOLD

Jordfres – når du vil bearbeide jorden raskt og effektivt!

Drømmer du om dyrket mark? Med en jordfres kan du forvandle plenen til en kjøkkenhage på et blunk!

Føles det tungt å måtte snu jorden og gjødsle hver gang før du kan så og plante? Jordbearbeiding kan være veldig slitsomt for kroppen, men med en jordfres som gjør grovarbeidet blir arbeidet smidig og raskt. Jordfresen er en maskin som løser opp jorden ved hjelp av rotorblad eller ruller med kniver som roterer sideveis, og drives av en kraftig bensinmotor.

Bruksområder

I tillegg til at jordfreser kan bearbeide åpne jordflater, kan de også enkelt frese opp plenen, noe som kreves både når du skal så nytt gress og når du skal legge ut en ferdig gressmatte. Eller når man ganske enkelt vil bytte ut gressmatten med noe helt annet. En stor kjøkkenhage der hele familien kan dyrke sammen og bli selvforsynte store deler av året kan for eksempel være en forlokkende drøm for mange med enebolig – og det blir mye lettere med vår jordfres.

Grava
Å vende jord er en tung jobb.

Ulike modeller

Det finnes to vanlige modeller av jordfresere. Jordfresere med freseakslinger bak brukes til tyngre jobber, som fresing av tettpakket jord, tung leirejord og gressmatter. Jordfresere med freseakslinger foran passer i stedet for lettere jobber, som fresing av ferdig anlagte bed og kjøkkenhager. Arbeidsbredden til jordfreser varierer mellom ca. 30 og 80 cm, og til mindre hager er det mest praktisk å velge en mer kompakt modell.

Jordfras
Jordfresen gjør det tunge arbeidet lett.

Smart tilbehør

En god jordfres skal ikke bare være kraftig, men også lett å styre, god å holde i og enkel å oppbevare. Husqvarnas jordfreser har store drivhjul, noe som gir godt grep på alle underlag, samt motvekt, noe som legger tyngdepunktet på hjulene og forbedrer balansen. Styret kan justeres i høyden og legges sammen, noe som gir enklere oppbevaring. Med smart tilbehør som moserivere, vertikalskjærere og kantklippere til gressmatten, og plog og overflatefres for jorden, blir jordfresen et enda mer allsidig redskap til hagearbeidet.