|
|
Beliggenheten her oppe, på høydedraget med vakker utsikt mot fjorden, tiltrakk oss sterkt ved første øyekast. Vi slo til på flekken og fikk huset med to mål naturtomt for 400 000 kroner i 1986.
Å flytte fra en liten byleilighet på Bislett til stort hus med hage var en drøy overgang for oss, men det gikk bra. Samtidig måtte vi skaffe oss nye jobber i Risør.
– Heldigvis har vi ikke angret en dag på vår beslutning om å flytte fra byen. Til tider har det vært mye slit å sette i stand boligen og den store hagen,men det har også gitt oss mye glede å kunne skape noe nytt i alt det gamle.
Vi har blant annet skutt ut plass til vannledning gjennom fjellet for å få vanntilførsel til huset, som vi har måttet betale for selv.
Opprinnelig ble huset bygget som sommerbolig med tilgang på brønnvann. Det er solid reisverk i veggene, og husets grunnstamme er svært solid. I dag er imidlertid tak, vinduer og ytterpanel av nyere dato i nostalgisk stil for å harmonere med husets originale formspråk.
Nytt påbygg
Behovet for nytt bad og kjøkken i 1. etasje gjorde at ekteparet valgte å bygge på huset med eget tilbygg.
Det ble sprengt ut tomteplass til nybygget på husets kortside mot nord.
I dag nyter familien et komfortabelt bad/vaskerom samt kjøkken som er stort som en stue, i klassisk herregårdsstil. Samtidig er det bygget ny garasje med ved- og redskapsboder rett ved siden av tilbygget.
Arkitekt Harald Marrable har tegnet nybygget som glir harmonisk inn i miljøet og har riktige proporsjoner mot det gamle hovedhuset.
|
Det nye kjøkkenet er stort, lyst og luftig. Kjøkkeninnredning fra Sigdal. |
|
Svein Walstad og hans kone Britt Østby stortrives på sin frodige eiendom noen få kilometer fra Risør. |
Natur og nyttehage
I den lyse årstid nytes mest mulig av fritiden utendørs på den to mål store naturtomten, som er vakkert beplantet. Fruen i huset elsker å pusle rundt i hagen. For et par år siden fikk hun tak i et brukt drivhus, som nå gjør at familien er selvforsynt med tomater, agurker og paprika i sommersesongen.
I krukker, kar og bed dyrkes også duftende urter, som brukes daglig i matlagingen. – Jeg er glad i å kokkelere og elsker å hente inn sprøytefrie grønnsaker og bær fra egen hage. Det smaker så mye bedre og føles så mye sunnere å spise, mener 51-åringen. Å jobbe i hagen gir meg dessuten god trim og mange gode opplevelser. Å se at det spirer og gror på tomten vår er like fantastisk hvert eneste år.
Dette dyrkes i hagen: | Dette er brukt til huset: |
|
|