Hagen i november

Mange har nok overlatt hagen og uteplassen til vinteren når november er kommet, og senker skuldrene før julestria starter. Men selv om det er tid for innekos, er det fortsatt ting man kan se til.

høstløv

Her en våre fem forslag til hva du kan gjøre for å friske opp inne og ute i den mørke tiden:

Gjør det grønt og lunt inne

Frisk opp innemiljøet ditt med snittblomster og grønne planter. Slik gjør du luften renere og mer behagelig å puste i – samtidig som det ser flott ut. 

Lag en innbydende entré

Når mørket smyger på kan det være hyggelig å dekorere entré og uteområdet med lykter, lys og fakler. Samtidig kan det være fint å plante lyng og kålplanter sammen med nåletrær for å friske opp utenfor. Eventuelt kan du prøve deg på en høstkrans.

Beskytt plantene ute

Det kan være en god idé å pakke ikk busker og stammer på frukttrær med hønsenetting for å beskytte de mot gnagere som rådyr og harer. Roser og skjøre busker trenger ekstra beskyttelse rundt roten, så dekk de gjerne til med jord eller dekkbark.

Tenn en lys og pynt graven til allehelgensdag

Allehelgensdag er en gammel kristen tradisjon og minnedag for de kjære vi vil minnes. Dagen markeres den første søndagen i november, og mange velger da å besøke kirkegårder og minnelunder for å tenne et lys og legge høstblomster eller dekorasjoner hos våre nære og kjære som er gått bort.