Finn inspirasjon hos hagebloggere

Det er måte på hvor lenge man kan henge over gjerdet og suge til seg inspirasjon fra naboen med de grønne fingrene. Finn heller din favoritthageblogg på Hageblogger.

Internett er et fantastisk oppslagsverk, og når det kommer til tips, råd og inspirasjon for blomster og hage, søker mange til de mange hagebloggerne der ute.

Hageblogger er en oversikt over norske hageblogger. Nettstedet driftes av Anne Havåg Holter-Hovind, som er hagebloggerguru med bloggen Moseplassen. Er du inne på hageforum, kjenner du nok igjen hennes nick, Markblomst.

Hold deg oppdatert
Holter-Håvind har gjort seg markert i den norske bloggmiljøet, og deler villig av sin kunnskap på moseplassen.no. Og så har hun altså samlet alle hagebloggerne i landet under ett. 

Målet med nettsiden er å skape et sted hvor man kan finne hageblogger og holde seg oppdatert på når de ulike bloggene har postet noe nytt. Bloggen er delt inn i flere lister:

* Hageblogger: For de som primært blogger om hage.
* Hage og annet: For de som blogger om hage og litt annet.
* Svenske og danske hageblogger
* Norske hagenettsider. Private nettsider som ikke er blogger.

Kvalitetssikring
Alle kan stå på blogglistene såfremt de oppfyller noen krav. Anne Havåg Holter-Håvind kvalitetssikrer slik at leserne ikke må lete seg gjennom mange uvirksomme og useriøse blogger.

1. Bloggen må i hagesesongen ha minst halvparten hageinnhold, og det skal også være litt hage i vintersesongen.
2. Du må ha skrevet minimum fem innlegg/poster.
3. På innmeldingstidspunktet må halvparten av de ti siste innleggene være hagerelevante, det vil si at dersom du ikke blogger mye hage om vinteren så vent med å melde deg inn til våren.
4. Bloggen må være skrevet på norsk eller fra Norge for å stå på hovedlistene. Også danske og svenske bloggere er velkommen, det er en egen liste for disse, disse bloggene bør være rene hageblogger og på enten dansk eller svensk.

Listene vedlikeholdes etterhvert som bloggene forandrer seg eller blir uvirksomme.

Begynn hos Moseplassen
Er du ikke kjent med hageblogging, bør du begynne med Moseplassen. Det er en plass for inspirasjon, informasjon og glede om hage. Her finner du konkrete hagetips, og artikler om planter, dyr og hagedingster. Og ikke minst, entusiastiske gledesutbrudd over alt det fine Anne på Moseplassen opplever i hagen sin.

Bloggen viser også vei videre, til hageprogram, hagebøker og gode internettsider.

Pinterest Instagram Print

Mest leste artikler