Blås i løvet

Det er ikke til å unngå. Når høsten melder sin ankomst, slipper trærne bladene, og gressplenen dekkes av et tykt lag vissent løv. Noe som bør fjernes før snøen faller.

Black & Deckers GW 2600 er en effektiv blåser/suger med oppsamlingspose. Den har to hastigheter og makuleringsblader som reduserer volumet med 90 prosent.

En skikkelig opprydningsaksjon på høsten bidrar også til å forenkle våronna når solen igjen gjør sin inntreden i by og bygd.

Stort utvalg
Løvblåser finnes i en rekke utgaver. Alt fra små batteridrevne, håndholdte varianter, velegnet for rekkehushagen, til stor bensindrevne utgaver som bæres på ryggen. Disse har ofte kraftige motorer og egner seg godt for de store oppgavene. På disse strekker prisene seg til femsifrete tusentall.

– Hvilken variant man skal velge avhenger selvsagt av behovet, sier Christian Brenne i GPP Norge.

– Størrelse på tomt og antall trær er faktorer som spiller inn. Det er ikke nødvendig å kjøpe en alt for stor blåser, men man bør heller ikke velge en som er for lite, mener Brenne.

Flere bruksområder
Det er ikke bare løv som kan ryddes med en blåser. De er også velegnet til å fjerne lett nysnø. En effektiv erstatter for snøskuffen, og en velsignelse for vonde rygger.
Flere løvblåser kan også reverseres. Da får de en sugeeffekt i stedet. Noe som er greit når løv, rusk og rask skal fjernes fra kriker og kroker.
De største modellene kan også benyttes til å fjerne papp, papir, tombokser og annet søppel som havner på plenen, oppkjørselen eller gaten.

Av Trond Folckersahm Foto: Produsentene

Mer informasjon:
GGP Norge AS, www.stiga.notlf. 23 14 24 40
Stihl AS, www.stihl.no tlf.33 42 05 05
Berema AS (Honda), www.berema.no tlf. 64 86 05 00
Snapper Norge AS, www.snappernorge.com 63 86 88 70
Black & Decker AS, www.blackanddecker.no tlf. 22 90 99 00