8 geniale trestubber

Har du en trestubbe du ikke vet hva du skal gjøre med? Fortvil ei. Vi har tipsene. 

En trestubbe i hagen kan være til besvær, men det er også mange morsomme ting man kan bruke den til. Bare se her! 

1. Spillbrett

Hvis stubben er noenlunde tørr og fin, kan du kappe og slipe toppen på den, og så male eller risse inn et spillbrett etter eget ønske. Brikkene kan du ta fra et spill du kjøper i butikken eller lage selv. Genialt for unge og lekne sjeler!  

2 – Blomsterpotte

Dette er like genialt som det er pent. Hakk og meisle ut et hull i midten av stubben. Borr hull fra hullet (skrått) ut fra stubben så vannet kan renne ut. Fyll med de vakreste vekster du vet. 

 

Vil du bare fjerne stubben? 5 tips til trestubbefjerning

 

3 – Blomsterkasse

Hvis du har en lang stubbe eller restene av et helt tre, kan du ta prosjektet et steg lengre og lage en hel blomsterkasse. Dette prosjektet krever selvfølgelig mer utgraving og borring, men prinsippet er det samme som i punktet over.    

4 – Lysstubbe

Trestubber kan med litt nennsomt håndverk bli kjempefine utendørslamper eller utelys. Fremgangsmåten her vil variere etter hva slags stubbe og hva slags lys du bruker. Men som du ser, kan resultatet bli veldig bra!  

5 – Eventyrhus/skulptur

Slapp av. Du trenger ikke hule ut stubben og lage et faktisk dukkehus. Men hvis du er kreativ og flink med finarbeid, kan en god trestubbe gjøres om til et lite eventyr. Perfekt for fantasifulle unger som liker å leke i hagen.    

6 – Svinghuske

I dette tilfellet bruker du riktignok ikke hele stubben, bare en tykt kappet bit av stubben. Så pusser du det som nå er et setet på huska og henger opp i et solid tau. Obs. Dette forutsetter selvfølgelig at trestykket er tørt og helt.    

7 – Gangsti

Hvis du vil gjøre noe virkelig enestående ut av stubben din, kan du kappe den ned i jevnhøye stykker og bruke trestykkene som gangsti! Et prosjekt som krever at det er en viss høyde på stubben, og at du er mer enn gjennomsnittlig god med saga.        

8 – Ildsted

Å gjøre stubben til et ildsted kan være en fin lyskilde, eller et sted for matlaging! Her bør du grave deg et god grop i stubben, så ilden får ly. Treverket vil i utgangspunkt tåle flammene godt, men hvis du vil sikre deg kan du dekke bunnen med en metallrist eller noe annet med brannhemmende effekt.

Vil du ha flere tip til hus og hage? Abonner på vårt nyhetsbrev!