10 grunner til å ikke kaste gamle mur- og lecablokker

Har du noen leca- eller murblokker liggende? Ikke kast dem! Her er 10 spennende ideer til hva du kan bruke dem til. 

Lecablokker er nærmest som et norsk byggeikon å regne. De fleste som har bygget noe kjenner til disse steinene, som man kan bygge nesten hva som helst av.

Har du noen lecablokker eller andre byggeblokker liggende til overs? Da bør du ikke kaste dem. Bruk dem heller til å bygge noe nytt i hagen!

1. Sittebenk på hytta

Du kan enkelt lage en kul sittebenk i hagen på hytta. Du trenger kanskje 2-3 lecablokker i høyden, alt etter hvor høy du ønsker at den skal være. Pynt med dekorative puter. 

2. Sofa på terrassen

Bruk lecablokker til å lage en helt egen sofa. Til denne trenger du kun et par blokker til hver ende og et par planker du kan ha gjennom dem. 

3. Utendørs kjøkken

Hvem vil vel ikke ha sitt eget utendørs kjøkken? Med lecablokker kan du bygge et simpelt, funksjonelt og billig utekjøkken som likevel ser stilrent og kult ut!

4. Et enkelt gjerde

Hvis du trenger et enkelt gjerde i hagen, kan du bruke lecablokker som gjerdestolper.

5. Lag en enkel hagetrapp

Trenger du du enkel hagetrapp? Det må nok litt oppmåling, graving og planlegging til, men det tar kortere tid enn å snekre sammen en trapp. Hullene kan fylles med stein, jord eller andre dekorative materialer. 

6. Ram inn blomsterbedet

Du kan lett skille et blomsterbed fra resten av hagen ved å lage en ramme av lecablokker. Da kan du også innramme bedet i morsomme fasonger og liknende!

7. Bygg en blomstervegg

Er du av den kreative typen, kan du lage din egen blomstervegg. 

8. Bygg et flerfunksjonelt bord

Her har man laget en liten hagestasjon, men man kan helt klart fylle hullene i lecablokkene med redskaper som ellers alltid flyter rundt i hagen. 

9. Din egen utepeis

Å samles rundt en peis eller en bålpanne en litt kjølig kveld er alltid like hyggelig. Du kan også lage mat i den, sånn som pizza for eksempel!

10. Utendørs vedstativ

Du trenger ikke bruke penger på et vedstativ. Du kan heller snekre ditt eget som står på murblokker.