Velg rett grill

Nå er det endelig tid for å grille utendørs igjen. Her viser vi deg noen av de siste grillnyhetene som passer til store og små uteplasser.

Før du velger grill bør du ha en viss formening om hva slags type brennstoff du vil bruke; kull, gass eller elektrisk. De har alle sine fordeler.

Dersom du er av den utålmodige typen, bør du trolig velge gass, fordi kullgrillen bruker lengst tid på å bli varm. Bor du i leilighet og kun har veranda som uteplass, er elektrisk grill perfekt for deg, mens kullgrillen er et godt alternativ for deg som liker å ta deg tid når du griller, i påvente av det perfekte resultatet.

Kullgrill er ofte den som har størst effekt, men også den som er vanskeligst å regulere varmen.

Griller du to ganger i løpet av sommerhalvåret, er det liten vits i å investere i den dyreste grillen.

Er du grillentusiast og griller ofte, kanskje også om vinteren, bør du investere i en kvalitetsgrill som tåler den belastningen. Hvor du skal ha grillen er også avgjørende for valg av riktig grill.

Noen velger gassgrill hjemme og kullgrill på hytta, hvor man ofte har bedre tid og hvor selve grillingen er en viktig del av grillopplevelsen.

Eller kanskje dere nettopp griller aller mest når dere er på hytta, sånn at mastergrillen i familien står nettopp der.

Tenk også gjennom hvor stor plass du har der du skal ha grillen. Hvor mange du skal lage mat til er sentralt når du skal finne riktig grill.

Lager du ofte mat til mange er det viktig å ha en grill som er stor nok, slik at man slipper å spise i puljer. Er du også en som elsker å invitere til grillselskap, er en stor grill å foretrekke.

Landmann – kullgrill

Minigrillen Piccolino er enkel å frakte med seg, tar liten plass, og man slipper engangsgrillens søppel-problem. Med grillpad’en er det enklere å bruke en kullgrill.

Grillene har emaljert kule som motvirker rust, er utrustet med en kullbeholder og et kjekt bærehåndtak.

De er også utrustet med en grilltang som festes på stativet

Veil. pris kr. 399,-
www.landmann.no

Weber/Elkjøp – elektrisk grill

 
Weber® Q® 240 – i samme kjente Weber-kvalitet. Grillarealet tilsvarer en Weber® Q® 200, her er god plass til en hel kylling, en ribbe og masse tilbehør.

Støpejernsristene gir den helt rette grillsmaken slik at du kan grille med bravur – selv uten gass og briketter. 

Veil. pris kr 2 999,-

www.weber.no

Electrolux innegrill

Infinite Plancha Grill er en fantastisk innegrill tilpasset induksjonskoketoppen på kjøkkenet. Steke-/Grillplaten har et belegg som er lett å rengjøre.

Veil. pris kr. 1 100,-

www.electrolux.no

Sunwind – gassgrill

Sunwind Trend med vannbad noe som gir høyere kvalitet på maten, mindre svinn, enklere renhold og bedre hygiene. Trend Style har 3 brennere og sidebrenner. Brennere er i støpejern. 5 års garanti på brennerne. Rist og plate er produsert i matt emaljert støpejern. Praktisk oppbevaringsskap i trallen. Med piezotenning i hver bryter.

Veil. pris kr. 2 790,-

www.sunwind.no

Eva Solo – kullgrill

Den nye kullgrillen Grill Globe med den moderne og estetiske formen gjør seg godt både på terrassen og i hagen. 

Lokket er integrert i grillen slik at du slipper å ha det hengende på grillen eller liggende på bakken. Lokket vippes bakover og settes i en posisjon som gjør at det skjermer for vinden.

Termometeret er integrert i lokket.

Veil. pris fra kr. 3 950,-

www.evasolo.com

Jernia/Invite – gassgrill

Gassgrill med tre bluss. Emaljert stekekammer  forhindrer rustdannelser etter en fettbrann. Automatisk tenning. Direkte/ indirekte grilling. Fire låsbare hjul for enkel flytting. Temperaturmåler i lokk. Frontplate med krydderhylle. God avstand mellom varmerist og stekeristene.Finnish på lokk og stekekammer med amerikansk emaljering.

Veil. pris kr. 1999,-

www.invite.no

Nordic Season – gassgrill

 

Gassgrill med fire brennere i rustfritt stål og sidebrenner. Grillrister i emaljert støpejern og varmehylle.Ekstra stor grillflate: 71 X 43,5cm.

Kabinett understell med dører. Termometer, fir hjul for enkel forflytning, store sidebord.

Veil. pris kr. 3 499.-

www.nordicseason.no

Sundance – gassgrill

Lonestar er i 100 prosent 304-rustfritt stål. Grillhus, grillrister, brennere, lokk og understell er laget av kun rustfritt stål. Det gir meget enkelt vedlikehold. Stor varmekapasitet gir grillen meget gode grillegenskaper. Grillen er produsert i tykt gods, noe som forklarer vekten på over 90 kg.  Grillen har total grillflate på ca 0,5 m2 og er en romslig familiegrill.

Veil. pris kr. 12 900,-

www.sundance.no

Weber – gassgrill

Ønsker du en grill som imponerer i nabolaget prøv Webers S330 GENESIS! Den har en grillflate på 66×50 cm, tre brennere, Sear Station og sidebrenner, samt 25 års garantiprogram.
Veil. pris kr. 13 999,-

 

Smarte grilltips:

•    Sørg for at grillristen er rengjort og tilstrekkelig varm før du begynner å grille.

•    Ikke begynn å grille før kull eller briketter har fått en grå overflate.

•    Gass avgir ingen farlige stoffer ved grilling. Når gass brenner avgis kun kulldioxid (CO2) og vanndamp, dvs. samme innhold som i vår egen utåndingsluft.

•    Tørk av all overflødig marinade på kjøttet for å unngå flammer

•    Oppbevar ikke ugrillet kjøtt i sollys og varme.

•    Snu kjøttet med tang, ikke stikk hull med gaffel.

•    Salt kjøttet først når det har fått en grillskorpe. Ellers drar saltet ut kjøttsaften.

•    Kjøtt med ben, for eksempel koteletter, trenger noe lengre tid på grillen, ellers blir ikke kjøttet ved benet ferdig.

•    Legg aldri tilbake ferdiggrillet kjøtt på et fat med kjøttsaft og marinade. Det kan nemlig inneholde bakterier.

•    Server helst ferdiggrillet kjøtt på varme tallerkener. Kjøttet mister lett sin spenst og karakter på en kald tallerken.

•    Bruk gjerne en grillform i aluminium når du griller for eksempel fisk.

•    Til slutt: Vær nøye med hygienen. Det er alfa og omega.
(Kilde: Landmann)

Hamburgere – 8 personer

1 kg karbonadedeig
1 ts dijonsennep
2 hvitløksbåter
1/2 dl vann
1 ts svart pepper
2 ts salt
1 stort knippe fersk bladpersille

(Kilde: Landmann)