Bygg din egen pizzaovn

Drømmer du om å lage ekte italiensk pizza i hagen? Se her hvordan du bygger din helt egen pizzaovn, og gjør drømmen til virkelighet. Se her 4 forskjellige.   

Bygg din egen pizzaovn

1. Den transportable pizzaovn

Bygg en unik pizzaovn like lett som et sandslott. Byggemetoden du skal bruke heter cob.

Bygg en unik pizzaovn like lett som et sandslott. Byggemetoden du skal bruke heter cob.

Den samme teknikken brukes når man skal bygge leirehus. Fremgangsmåten er ganske enkel, du blander leire, sand, vann og strå sammen. Massen bruker du til å forme pizzaovnen med.

Men først skal du lage et fundament den kan stå på. Utvikleren bak modellen her på bilder har brukt/bygget en trekasse, som til og med er transportabel! Trekassen fylles opp med flasker og isoleres med spon eller grov sagflis. Etterpå putter du et lokk på med leire/sand-blandingen. TIl slutt topper du den med brannsikker murstein.

Du kan lese ned byggeplanen her – og lese mer her.

2. Pizzaovn laget av leire

Denne pizzaovnen kan du bygge ved kun å bruke naturlige produkter.

Denne pizzaovnen kan du bygge ved kun å bruke naturlige produkter. Fremgangsmåten minner om den transportable pizzaovnen, da man også her bruker cob-teknikken. Forskjellen er at modellen er stasjonær.

Så finn et godt sted i hagen og bygg pizzaovnen på et solid fundament av stein. Men husk at denne pizzaovnen er laget av leire, så den skal beskyttes mot all slags vær med et tak. En pizzaovn oppnår utrolig høy varme, men den kan holde i årevis hvis du passer godt på den. Les mer om den stasjonære pizzaovnen her.

  • Les også: Bygg en pizzaovn på en helg. Få en nøyaktig og enkel guide på Gjør Det Selv.

3. Pizzaovn laget av gjenbruksmaterialer

Du kan også bygge en mer avansert pizzaovn, der du bruker gjenbruksmaterialer.

Du kan også bygge en mer avansert pizzaovn, der du bruker gjenbruksmaterialer. Modellen krever mer tid og teknikk for å bli bygget, men hvis du følger guiden trinn for trinn bør det ikke gå helt feil Du kan lese mer her.

4. 100% miljøvennlig pizzaovn

Solen er verdens beste energikilde. Hvorfor ikke utnytte den til å lage en 100% miljøvennlig pizzaovn.

Solen er verdens beste energikilde. Hvorfor ikke utnytte den til å lage en 100% miljøvennlig pizzaovn. De eneste materialene du skal bruke er et par pappesker, sølvpapir, gaffateip, spraymaling, avispapir, en hobbykniv, lim og en glassplate. Pizzaovnen virker best på en varm solskinnsdag. Husk å sette fasaden i solens retning, slik at strålene reflekterer ned i kassen. Les mer om hvordan du lager en miljøvennlig pizzaovn her.

Kilde: theselfsufficientliving