7 fine griller i alle prisklasser

Er du på jakt etter en ny grill? Her er sju spennende alternativer i ulike prisklasser.

En grill kan være så mye, fra en enkel bordgrill til et regelrett utekjøkken, og maten kan grilles ved hjelp av elektrisitet, gass eller kull.

Uansett hva du ønsker deg, og nesten uansett hvilken prisklasse du vil legge deg på, så finnes det en grill for deg.

Vi har samlet et knippe fine griller som kan være til inspirasjon nå foran grillsesongen. Utvalget er stort og variantene mange. Det vi presenterer her er derfor bare et lite utvalg av det som er på markedet.

Billig til balkongen

Beaumont: En av de minste grillene du får.

I de fleste blokker og bygårder er det regler for grilling, og mange steder godtas det kun at man bruker elektriske griller.

For deg med liten plass har Elkjøp og Lefdal en enkel bordgrill fra Nordic Season. Modellen heter Beaumont og har en effekt på 2000 watt. Grillen har termostat, så du kan justere varmen, og en fettoppsamler for enklere renhold.

Veiledende pris: 200,-

Elektrisk på fot

Eldorado: Elektrisk grill på fot.

For deg med litt større plass, kan modellen Eldorado fra samme leverandør være en mulighet. Som Beaumont har også Eldorado termostat og en effekt på 2000 watt. Grillflaten er noe større på denne modellen og har et glass og et riflet felt. I tillegg har grillen lokk.

Grillen står på en fot og har et enkelt arbeidsbrett hvor du kan plassere mindre utstyr, krydder eller drikkevare. Som en ekstra bonus kan den øverste delen løftes av og plasseres på bordet ved servering.

Veiledende pris: 800,-

Kullgrill til innendørs bruk

Amica Barbecook: En kullgrill du visstnok kan ta med innendørs.

Bordgriller trenger ikke bare være elektriske. Denne søte modellen av en kullgrill heter Amica Barbecook. Grillen har både stekeplate og stekerist, og det følger med en silikonmatte som bordbeskyttelse. I følge leverandøren skal trekull i bambus gjøre grillen osefri slik at du kan bruke den inne.

– Overrask familien med grilling inne på god gammel måte, men uten røykos. Trekull i bambus gjør at det ikke oser, hevder Hyttelivsenteret.

Vi har ikke forsøkt selv og går ikke god for påstanden. Vi anbefaler derfor at du forsøker grillen noen ganger ute før du eventuelt flytter den inn.

Veiledende pris: 1000,-

InVite fra Jernia

Invite: Fåes i to størrelser.

Invite er Jernias eget merke, og denne stasjonær gassgrill med fire rustfrie brennere og en sidebrenner finner du dermed i Jernia-butikker landet rundt. Dette er en grei grill passende for en vanlige familie.

Grillen har innebygd termometer i lokket som enkelt gir deg en indikasjon på temperaturen i grillkammeret uten at du behøver å løfte av lokket og slippe ut varme. Den kommer med en mindre arbeidsflate med innebygde kroker til oppheng av grillredskaper.

Jernia har også en mindre og rimeligere modell med tre brennere.

Veiledende pris: 2000,- for tre brennere, 3000,- for modellen med fire brennere.

Grill med stil

Q-serien: Et kompakt og prisbelønnet utseende.

Q-serien fra Weber viser at en gassgrill ikke behøver stor og firkantet. Dette er rett og slett en praktisk grill i et kompakt og moderne design, uten at det går ut over grillflaten, som er på
anstendige 46 x 65 cm for Q320-modellen.

Grillen har to brennere, innebygd termometer, Grill-out™-lys på håndtaket og trinnløs regulering av varmen. Grillen kommer med et femårs garantiprogram

Veiledende pris: 4500,-

Genesis 330: Storebroren i Genesis-serien. Kan bygges ut med ekstra skap og arbeidsflater.

Med ekstra skap og fresestasjon
Weber har oppgradert gassgrill-serien Genesis. Nå kan du få ekstra skapplass til grillen, og dermed får du også større arbeidsflater på sidebordene. I tillegg har de største modellene fått en egen fresestasjon. Dette er en brenner som gir ekstra høy varme, noe som er spesielt gunstig for deg som vil lukke porene på biffen før grilling eller som liker å wokke grønnsaker.

– Man kan selv bytte ut grillen, hvis man vil det – og oppnå et gigantisk utekjøkken med alt som hører til. Et utekjøkken som kan gjøre selv den mest forkjælte storkjøkkenkokken misunnelig, hevder Jens Bindslev, administrerende direktør hos Weber-Stephen Nordic.

Genesis E-330 har et grillareal på 66 x 50 cm,  3 rustfrie brennere og et 25-års garantiprogram.

Veiledende pris: 9 000,- . Ekstra skap kommer i tillegg.

Mer enn en grill – et utekjøkken
– Grillen for deg som vil gjøre naboene riktig misunnelige, skriver Landmann om utekjøkkenet Avalon 12781, og ikke uten grunn. Dette er grillen som har det meste.

Avalon 12781: – Grillen for deg som vil gjøre naboene misunnelige.

Grillflaten er på hele 90 x 44 cm. Grillen har fire rustfrie hovedbrenner, en infrarød bunnbrenner og en sidebrenner hvor du kan forberede sauser og grønnsaker. Liker du å grille kylling, kan du glede deg over grillspidd med motor og en egen vertikalbrenner til spiddet. 

Det er med god grunn at denne modellen kalles et utekjøkken, ikke bare en grill. Avalon 12781 kommer med en praktisk arbeidsbenk i granitt, og den har en kjøleboks i ene skuffen slik at du kan holde mat eller drikke kjølig. Den har til og med innebygd belysning som kan kobles til en veggkontakt, slik at du kan strekke grillsesongen inn i den mørkere årstiden også.

Veiledende pris: 21 900,-