Grill, utekjøkken og utepeis

Bruk grillen og utekjøkkenet året rundt

Vi griller som aldri før, og for mange huseiere er grillen i bruk hele året. En god og vellykket grillopplevelse handler ikke bare om matlaging. Det handler først og fremst om grilltypen, belysning, varmebehov og rengjøring.

Les mer

Gassgrill eller kullgrill – hva bør du velge?

Salget av gassgriller har steget kraftig de siste årene. En gassgrill er enkel og rask å bruke, siden den vanligvis er klar på bare 5-10 minutter. En gassgrill er fleksibel og lett tilgjengelig. I tillegg krever ikke en gassgrill så mye rengjøring. Imidlertid er en gassgrill dyrere enn en kullgrill.

En kullgrill er derimot relativt billig, og er ideell for å gi den klassiske, røykfylte smaken av grill som du kjenner den. Kullgrillen kan være vanskelig å tenne opp og den kan være vanskelig å rengjøre.

Gode ​​råd for sikker bruk av grillen

Hvert år reagerer brannvesenet på branner, som skjer i forbindelse med grillbruk. Brannene er vanligvis forårsaket av at grillen ikke renset, sjekk av utsyr, grilling for nær brennbart materiale, ved feil tenning, eller at aske og gløder fra grillen ikke slokkes ordentlig når de kastes ut.

Rengjøring og vedlikehold av grillen

Få enkle tips for å vedlikeholde grillen, så den holder lenger. Gni for eksempel den varme grillristen med en løk i skiver før du legger kjøttet og andre matvarer på grillen. På den måten unngår du at maten setter seg fast på grillen. Lær også hvordan en rå potet kommer til å redde grillsesongen.

Vi guider deg til den enkleste og mest effektive rengjøringen av grillen.

Grillutstyr du ikke kan klare deg uten

  • Steketermometer
  • Grilltang
  • Grillstarter
  • Grillbørste
  • Grillhansker
  • Grilloppskrifter

Finn riktig grill til ditt behov

Les også om hvordan du finner den riktige grillen til ditt behov.

Guide: Hvordan bygge et utendørs kjøkken

Tenker du på å bygge et praktisk utekjøkken som du kan bruke hele året? Få en oversikt over hva du bør vurdere før du anskaffer et utendørs kjøkken. Hvis du vil komme i gang med prosjektet selv, kan du se hvordan du bygger et utendørs kjøkken. Guiden til et hjemmelaget utekjøkken finner du her.

Bygg din egen pizzaovn

Du kan også bygge din egen pizzaovn, slik at du kan lage ekte italienske pizzaer i bakgården. Se hvordan du lager en hjemmelaget pizzaovn.

Bålpanne: Perfekt til utekosen hele året
bålpanne

Bålpanne: Perfekt til utekosen hele året

En bålpanne kan brukes året rundt og er perfekt til fjellet eller til å forlenge utesesongen om sommeren. Vi bistår med inspirasjon, ulike løsninger og prisklasser så du slipper å lete!

Slik griller du med god klimasmak
Grill miljøvennlig

Slik griller du med god klimasmak

Du kan redusere klimaavtrykket fra din nye, flotte grill med opptil to tredjedeler hvis du handler med både hjerne og hjerte.

Bygg din egen pizzaovn
Bygg din egen pizzaovn

Bygg din egen pizzaovn

Drømmer du om å lage ekte italiensk pizza i hagen? Se her hvordan du bygger din helt egen pizzaovn, og gjør drømmen til virkelighet. Se her 4 forskjellige.   

Slik lager du ditt eget utekjøkken
Lag ditt eget utekjøkken

Slik lager du ditt eget utekjøkken

Et utekjøkken er greit å ha som ­supplement til grillen – nå kan du lage hele måltidet utendørs. Her kan du se hvordan familien Dybro bygde sitt eget utekjøkken.

Er gassgrillen din klar for sommersesongen? Slik unngår du ulykker!
unngå ulykker med gassgrill

Er gassgrillen din klar for sommersesongen? Slik unngår du ulykker!

Mange tenker at gassgrillen først og fremst skal rengjøres når den kommer ut av vinterdvalen – men det er en ting som er enda viktigere dersom du vil unngå gasslekkasjer og i verste fall brann, når du slår på grillen. Få sjekklisten for sikker bruk av gassgriller her.

Dette produktet gjør grillsesongen til en lek
ANNONSØRINNHOLD
Gjør grillsesongen til en lek

Dette produktet gjør grillsesongen til en lek

Er du en av de som elsker å grille, men kvier deg for å innvie grillsesongen? Sommeren er rett rundt hjørnet og det betyr sene sommerkvelder med lekker grillmat for mange av oss. Vi elsker å grille, og det er lite som gir den ultimate sommerfølelsen som lukten av grillmat. Dessverre er det mange av…

Derfor skal du gi grillen en høstrengjøring

Derfor skal du gi grillen en høstrengjøring

Høsten er rett rundt hjørnet, men det betyr ikke at du bør pakke vekk grillen. Se her hvordan du klargjør grillen til høsten og vinterens kulde – og bidrar til at grillmaten forblir like god hele året.

Slik rengjør du grillen

Slik rengjør du grillen

Vips, så var våren her igjen. Lengre kvelder og varmere temperaturer betyr mer tid ute – gjerne rundt grillen. Tar du vårrengjøringen av grillen tidlig i år, unngår du å gå glipp av minnerike måltider.