Kan man slå gresset når det regner?

Sunn fornuft sier NEI, men er det så enkelt? Og hva skal man gjøre hvis det ikke er noen vei utenom? Her er 7 gode tips til regnværsklipperen.

Det korte svaret er: 1) ja og 2) helst ikke.

Dagens gressklippere er noen høyteknologiske beist som kan innstilles til litt av hvert. Hvis det er vått i været og værmeldingen viser regnvær den neste uken, eller hvis du skal på ferie og må slå gresset før du reiser, er det faktisk ikke noe i veien for at du kan slå gresset.

Hvis plenklipperen selv kunne bestemme ville den nok ventet til det ble oppholdsvær. Men den gjør heldigvis som du vil.

Hvis du skal slå gresset i regnvær eller når det er vått, må du ta noen ekstra forholdsregler. Hvis du overholder disse så vil nok gressklipperen din ikke ta skade.

Dette må du gjøre hvis du skal slå gresset når det er vått

1. Løft bladet. På mange gressklippere kan man automatisk løfte rotorbladet. Det er en fordel når gresset er vått. Dette vil bety at plenklipperen ikke arbeider så hardt, og det vil også etterlate mindre avklippet gress både på og omkring maskinen.

2. Vær forsiktig med å dytte gressklipperen for hardt gjennom gressplenen. Du kan risikere at plenen rives og at det lages hull i plenen.

3. Kle deg i arbeidstøy. Det kan bli en skitten affære med fuktig gress som fyker rundt i alle retninger. Gressflekker er også vanseklige å få av klærne.

4. Spray undersen av plenklipperen med silikon før du går i gang med klippingen. Da vil det bli lettere å fjerne vått gress som fester seg der.

5. Ta av oppsamleren. Vått gress er tungt og klissete. Avklipt gress gir næring til plenen din.

6. Rengjør plenklipperen etter bruk. Avmonter tenpluggen eller på annet vis sikre deg at gressklipperen ikke starter når du rengjør rotorbladet eller undersiden.

7. Fjern rester av gress og jord fra hjulene med en stålbørste.