Gressplen

Bygging, etablering og stell av plenen – slik gjør du det!

En gressplen krever stell og oppmerksomhet. Finn tips til hvordan du best gror plenen din, samt hvordan du bør stelle den slik at den blir tett, frodig og grønn.

Les mer

Plenkonstruksjon?

Plenen er hagens lekeplass for spill, ballspill og grilling. Derfor er det også viktig at den er fin, grønn og tett. Men når er det best å legge plenen? Og hvilke gressfrø bør brukes? Svaret finner du her.

Les også om hvordan du håndterer en gressplen med bare flekker, eller hvordan du holder plenen intakt så den ikke gulner eller får sopp. Ønsker du en helt ny gressplen får du også tips til hvordan du fornyer den!

Rullegress eller såing? Velg en plen som passer dine behov

Du kan velge å så gresset, men da må du ha tålmodighet mens gresset spirer og det skal behandles med forsiktighet. Eller du kan kjøpe gress i ferdige baner som bare kan rulles ut i hagen din og i løpet av noen uker fungere som en veletablert plen.

Vedlikehold og stell av plenen

Stell av plenen med klipping og gjødsling – få en veiledning her. Skal du ha en fin, tett og sunn gressplen, krever det litt jobb. Det er viktig å huske at en plen holder seg fin av seg selv. Plenen krever klipping, vanning og gjødsling. Hvor ofte skal det kuttes? Hvor ofte skal plenen vannes og hvor mye skal gressplenen gjødsles? Du finner svarene her. Husk også å klippe kantene på plenen regelmessig: det pryder hele utseendet til hagen. Husk også å sjekke klippekanten på gressklipperen.

Når ble gressplenen klippet sist? Hvordan skal man gjøre plenen vinterklar? Hva bør du være spesielt oppmerksom på når det er sommer? Finn svarene her.

Ugress og mose i plenen

Finn gode tips og råd om hvordan du kan forhindre fremvekst av ugress og mose. Du kan også lese om hvordan du best rydder unna dersom uhellet er ute.

Slik får du slitesterk plen for en aktiv sommer i hagen

Slik får du slitesterk plen for en aktiv sommer i hagen

Så fort snøen trekker seg tilbake og gresset antyder til spiring, er det flere ting du bør gå i gang med i hagen. Legg grunnlaget for en slitesterk gressplen til sommerens hageaktiviteter allerede nå.

Fem miljøsparende vanningstips

Fem miljøsparende vanningstips

Fjorårets tørke ble en tankevekker for mange. Ubegrenset tilgang til vann er ikke en selvfølge, selv ikke i Norge. Se her fem  tips rundt vannbruk og vanning.

Slik lykkes du med gressplenen

Slik lykkes du med gressplenen

Smaragdgrønn, nyklippet og fri for løvetann - det er den ultimate plendrømmen for mange hageeiere. Men virkeligheten svarer ofte ikke til ambisjonene. Det er imidlertid fullt mulig å få til en vakker gressmatte, selv om den ikke blir helt perfekt.

Kan man slå gresset når det regner?

Kan man slå gresset når det regner?

Sunn fornuft sier NEI, men er det så enkelt? Og hva skal man gjøre hvis det ikke er noen vei utenom? Her er 7 gode tips til regnværsklipperen.

10 skritt til den perfekt plen

10 skritt til den perfekt plen

Den perfekte plen kommer ikke av seg selv, men krever en innsats av deg som eier. Vi gir deg rådene.

Derfor bør du satse på ferdigplen

Derfor bør du satse på ferdigplen

Hvis du vil ha grønn hage i en fei, er ferdigplen på rull tingen for deg. Slik får du det til på første forsøk.

6 tips til grønnere gressplen

6 tips til grønnere gressplen

Vil du også helst bo der gresset er grønnest? Her får du smarte tips for å få en tett og jevn plen i hagen din – uten mose.

Skamklipper du plenen?

Skamklipper du plenen?

Klipper du plenen for ofte, risikerer du å få en plen dekket av mose.