Gressplen

Bygging, etablering og stell av plenen – slik gjør du det!

En gressplen krever stell og oppmerksomhet. Finn tips til hvordan du best gror plenen din, samt hvordan du bør stelle den slik at den blir tett, frodig og grønn.

Les mer

Plenkonstruksjon?

Plenen er hagens lekeplass for spill, ballspill og grilling. Derfor er det også viktig at den er fin, grønn og tett. Men når er det best å legge plenen? Og hvilke gressfrø bør brukes? Svaret finner du her.

Les også om hvordan du håndterer en gressplen med bare flekker, eller hvordan du holder plenen intakt så den ikke gulner eller får sopp. Ønsker du en helt ny gressplen får du også tips til hvordan du fornyer den!

Rullegress eller såing? Velg en plen som passer dine behov

Du kan velge å så gresset, men da må du ha tålmodighet mens gresset spirer og det skal behandles med forsiktighet. Eller du kan kjøpe gress i ferdige baner som bare kan rulles ut i hagen din og i løpet av noen uker fungere som en veletablert plen.

Vedlikehold og stell av plenen

Stell av plenen med klipping og gjødsling – få en veiledning her. Skal du ha en fin, tett og sunn gressplen, krever det litt jobb. Det er viktig å huske at en plen holder seg fin av seg selv. Plenen krever klipping, vanning og gjødsling. Hvor ofte skal det kuttes? Hvor ofte skal plenen vannes og hvor mye skal gressplenen gjødsles? Du finner svarene her. Husk også å klippe kantene på plenen regelmessig: det pryder hele utseendet til hagen. Husk også å sjekke klippekanten på gressklipperen.

Når ble gressplenen klippet sist? Hvordan skal man gjøre plenen vinterklar? Hva bør du være spesielt oppmerksom på når det er sommer? Finn svarene her.

Ugress og mose i plenen

Finn gode tips og råd om hvordan du kan forhindre fremvekst av ugress og mose. Du kan også lese om hvordan du best rydder unna dersom uhellet er ute.