Vårens gressklippernyheter

Vi har tatt en titt på vårens nyheter innen gressklippere.

Blant vårens nyheter finner vi både en sittegressklipper for deg med stor plen og små, nette klippere for deg med en liten hageflekk. Her er priser som gjør et kraftig innhogg i lommeboka, og vennligere priser som gjør at du kan gå ut og kjøpe en ny klipper rett etter påske.

Denne våren kommer det også flere robotgressklippere på markedet. Se egen artikkel om robotgressklippere for mer informasjon om denne type klippere.

Her følger et utvalg av sesongens nyheter innen gressklippere.

Batteridreven sittegressklipper fra Stiga
Denne våren lanserer Stiga markedets første batteridrevne sittegressklipperen. Modellen har fått navnet Stiga Park Mirage 5.0, og lar deg klippe plenen helt uten luftforurensning og støy.

Stiga Park Mirage 5.0: Batteridrevet sittegressklipper

Du kan lade batteriene i stikkontakt over natten, og et display viser deg hvor langt klipperen er kommet i ladeprosessen. I tillegg lades batteriene hver gang du bremser ved hjelp av en generator i bremsesystemet.

Veiledende pris er 65 000 kroner.

Ergonomiske gressklipper fra Bosch
Bosch satser i år på ergonomiske gressklippere og introduserer et nytt system de har kalt Ergoflex. Det er de batteridrevne Rotak LI-gressklipperne som nå har fått nytt, ergonomisk design og justerbare grep som tar hensyn til den enkelte brukers kroppsstilling og muskelbelastning. Dette skal sikre enkel manøvrering, uansett høyde eller kroppsbygning.

Rotak 43 LI: Ergonomisk batteridrevet gressklipper fra Bosch

Rotak LI-gressklipperene drives med 36 volts oppladbare Lithium-ion batterier. Disse batteriene selvutlader ikke, og de har den fordelen at de kan lades opp til 80 % ytelse på kun en halv time. I tillegg skal de kunne brukes i andre Bosch-maskiner i samme kategori.

Veiledende pris er 3.748 kroner for Rotak 37 LI og 5.148 kroner for Rotak 43 LI.

To småbrødre fra Berema
Hondas nye gressklippere HRX 476 VK og HRX 476 HY er småbrødrene til HRX 537, men har samme gode klippefunksjoner som storebror. Du kan enkelt velge om du ønsker gresset samlet i en 69 liter oppsamlerpose eller foretrekker bioklipp der gressklippet mates ned i bakken – eller en kombinasjon av begge.

HRX 476 HY: Honda gressklipper fra Berema.

Begge klipperne har en klippebredde på 47 centimeter og passer for mellomstore til større plener, og begge lar deg velge mellom hele sju innstillinger for klippehøyde.

Veiledende pris er 9290 kroner for HRX 476 VK og 10 730 kroner for HRX 476 HY.