Topp 10 liste: Norges vanligste robotgressklipper-navn!

Kjært barn har mange navn. Og selv ikke robotgressklipperen skal gå navnløs. Her er de 10 mest populære navnene som nordmenn kaller robotgressklipperen sin.

Det er selskapet Husqvarna som har etterlyst hva nordmenn kaller sin robotgressklipper.

Navneinnsamlingen er ikke vitenskapelig, men ble gjennomført på Facebook og Instagram. Men det er fortsatt veldig gøy.

Mange velger versjoner av Robert (Roberto /Roberta). Dette er jo opplagt, fordi navnet ligner på robot. Men også Carl eller Karl (i hagen) og Kompis troner listen.

Mer tradisjonelle navn, gjerne inspirert av familiemedlemmer, som Olga, Kåre, Bjarne, Petra og Alfred er også hyppige gjengangere.

Det er tydelig at også barna har sitt å si når det kommer til valg av navn, med for eksempel Sauen Shaun eller Frost-karakterene Elsa og Anna.

Klipperens mange egenskaper legger også til grunn for valg av navn. Eksempler på dette er Gardsgutten, Arbeidsjernet, eSau eller Gartneren. Noen tar også utgangspunkt i maskinens fakter og karakter, med navn som Tassen, Beitulf, Labbetuss eller Drengen.

– Vi ser det er viktig for Norges Automower®-eiere å tillegge klipperen en personlighet. Det synes vi er moro, og det viser at klipperen tas inn i familien, på samme måte som et kjæledyr. Det er tydelig at humor spiller en sentral rolle i valg av navn, sier Ellen Lunde Emilsen, markedssjef i Husqvarna, i en pressemelding.

Norges topp 10 robotgressklipper-navn

  1. Robert / Roberto / Roberta
  2. Carl (i hagen)
  3. Kompis
  4. Kåre
  5. Drengen
  6. Robbie
  7. Sauen Shaun
  8. Alfred
  9. Bob
  10. Olga