Slik finner du en robotgressklipper som passer til DINE behov

Lettvinthet, farvel til mose og store miljøfordeler har ført til at salget av robotgressklippere har steget de siste årene. Men risikoen for feilkjøp har også vokset, advarer ekspert. Her er fem tips når du skal kjøpe en robotgressklipper.

Hvorfor bruke masse tid på å skyve den gamle gressklipperen rundt på plenen når du får et raskere og bedre resultat med en robotgressklipper? Slik tenker flere og flere hageeiere, og etterspørselen etter de små robotene har eksplodert de siste årene.

Sammen med etterspørselen har også utbudet av robotgressklipper vokst. Det har gjort at det har blitt vanskeligere å finne ut hvilken robotgressklipper man skal velge, og maskinene har blitt mer og mer spesialiserte. 

– Tilgangen på en robotgressklipper øker hvert år, og de blir stadig mer spesialiserte. Dette gjør det vanskelig å se hvilken modell som passer dine behov nå og om et par år, hvor du kan gjøre flere endringer i hagen, sier Anders Nielsen, ekspert på robotgressklipper og produktsjef i XL-BYG Danmark, i en pressemelding. 

Han gir fem tips til hva du alltid bør vurdere før du kjøper en robotgressklipper. 

1. Hvor stor er hagens areal? 

Først og fremst er det viktig å finne ut hvor stor hagen din er. På den måten sørger du for å få den beste klippingen. En robotgressklipper kan klippe arealer fra 1 til 20.000 kvadratmeter. 

2. Plenens kompleksitet? 

Hvis hagen din har mange blomsterbed, smale passasjer, trær, flaggstenger, busker og lekeapparater, bør du gå for en maskin som kan klippe et større areal enn plenen din faktisk er. I tillegg bør du være oppmerksom på at noen hager kan være så komplekse at de ikke er egnet til å ha en robotgressklipper. 

3. Bratte skråninger

Det er viktig at du finner ut hvor bratte skråningene og hagen din er. De fleste robotgressklippere takler en skråning på 25 prosent. Hvis hagen din er brattere, bør du forhøre deg om spesielle modeller som kan klare stigninger på opptil 45 prosent. 

4. Hvor skal du bruke robotgressklipperen?

Hvis gressklipperen skal klippe hage som ikke hører sammen, som for- og bakhage, bør du velge en maskin som kan lage en sekundær sone. Hvis du vil bruke maskinen på hytta, krever det en egen robotgressklipper, og det kan være smart å kjøpe en modell med app kontroll, slik at du får beskjed hvis maskinen sitter fast. 

5. Når skal robotgressklipperen være aktiv?

Hvis du er en person som elsker å være i hagen, og du har kanskje også barn som leker i den, bør du vurdere å kjøpe en litt dyrere modell som kan klippe større områder. En robotgressklipper med overkapasitet kan klippe plenen raskere og trenger derfor ikke å forstyrre deg når du nyter hagen din.   

Les også: 7 ting du må vite før du kjøper en robotgressklipper

Kilde: idenyt